Новини

 • Продължават активните строителни дейности в община Нова Загора. Извършва се саниране по програма „Региони в растеж” на бл. №32 и №46 на ул. „Васил Левски”. Възобновен е ремонтът на улица „Христо Ботев”, където се предвижда изграждане на нова тротоарна настилка, преасфалтиране на пътя, подновяване на хоризонталната маркировка и др.

 • Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета”, с главен художествен ръководител Енчо Енчев, очарова публиката с майсторските си изпълнения, които представи на годишния си заключителен концерт. Малките танцьори поднесоха един невероятен спектакъл на 15 юни в 19:00ч. в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков-1870”. Събитието бе уважено от народния представител Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, заместник-кметa Светла Стоянова, представители на културни организации и др.

 • За трета поредна година, по инициатива на Антоанета Михнева - председател на Общински ученически парламент, се организира събитието „Фестивал на въображението“. То е насочено към всички възрастови групи, като идеята му е да провокира хората да потърсят своя талант сред предложените разнообразни дейности: „Фотография“, „Рисуване на лица“, „Изучаване на българските традиции“, „Свирене на китара“, „Електроника“ и др. Талантът, по своята същност, е този скъпоценен камък, заложен в човека още при раждането му, който го прави различен и специален, но понякога е необходимо да го потърсим надълбоко в себе си, дори в правене на неща, в които не очакваме да постигнем завидни резултати.

 • Благотворителен концерт за набиране на средства за Болградската гимназия „Г. С. Раковски” в Одеска област, Украйна се състоя в Нова Загора на 13 юни. В него с включиха възпитаници на СУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов”, ПГСС и ПГТТ "Атанас Димитров". Поводът е 160 години от създаването на административния център на българските села в Бесарабия – той е първото средно българско училище, основано през 1858 г. с указ на княз Никола Богориди. Сред зрителите на концерта бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев и доц. д-р инж. Господин Стефанов от Инженерно-педагогически факултет – Сливен.

 • Уважаеми новозагорци,
  Ние, учениците от СУ "Христо Ботев", СУ "Иван Вазов", ПГТТ "Атанас Димитров" и ПГСС, имаме удоволствието да Ви поканим на Благотворителен концерт под надслов "160 г. Болградска гимназия – извор на родолюбие", който ще се състои на 13.06.2018 г. от 18:30 ч. в театралния салон на НЧ  "Д. П. Сивков - 1870". 
  Ще се радваме, ако с присъствието си уважите събитието. Нека заедно се насладим на прекрасните изпълнения на талантливите новозагорски деца и подкрепим първото средно българско общообразователно училище - Болградската гимназия „Георги Раковски“.
  Очакваме Ви!

 • На 12 юни беше официално открит паметникът на загиналите в Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. воини от Девети драгунски казански полк, част от състава на Предния отряд, командван от генерал Гурко. В края на месец юли 1877 негови части извършват разузнаване около Нова Загора, за да съберат сведения за разположението на турските сили. На 27 юли отрядът достига железопътния насип, където руските разеди са посрещнати със залп от противника. Портупей-юнкер Аполинарий Лвович Боженко, унтерофицер Брижински и десет редници остават завинаги на родната ни земя, далеч от тяхната родина. Но признателните новозагорци никога не забравят тази саможертва.

 • Днешният 12 юни бе празник за жителите на новозагорското село Баня и за всички хората, отдали сили и енергия за развитието на родния си край. Празник, на който баненци казаха от сърце „добре дошли” на всички свои приятели, дошли да споделят с тях официалното откриване на обновената част от главната улица „Злати Терзиев“. В 11.00ч. кметът на населеното място Радомир Велев посрещна по стара българска традиция с питка градоначалника  Николай Грозев и заместник-кметовете Светла Стоянова и Маргарит Тодоров. Специален поздрав към присъстващите отправи и певческата група към местния пенсионерки клуб, след което  г-н Велев се обърна с благодарност към Общинското ръководство за водената целенасочена политика за облагородяване на малките населени места.

 • За поредна година, в началото на юни, Нова Загора посрещна почитателите на Мелпомена и се потопи във вълна от емоции. От 6 до 8 юни градът ни бе домакин на Националния фестивал на любителските театри, организиран от Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков - 1870”. И този път с брилянтната си игра под светлините на прожектора, любители театрали от Нова Загора, Първомай, Тутракан, Велико Търново, Раднево, Елхово, Костинброд, Исперих, Каспичан, с. Първомайци, общ. Горна Оряховица и с. Самоводене, общ. Велико Търново ни разкриха вълшебството на Мелпомена, извайвайки по неповторим начин образи от наши и чужди драматурзи.

Страници