Новини

 • Археологическите проучвания на античното, ранновизантийско и средновековно селище край новозагорското село Караново са подновени. Това стана възможно благодарение на съдействието и финансовата помощ на Община Нова Загора и Исторически музей. Първите разкопки започват още през 1976 година, а находките са с важен принос за изясняване културното развитие на древните обитатели по нашите земи. Екип от млади археолози, водени от дългогодишния изследовател на обекта - професор Борис Борисов от Великотърновския университет и заместник - научния ръководител Пламен Дойчев, продължава да разчита упорито тайните на историята по нашия край. Сред проучвателите са и бившите студенти на проф. Борисов - магистрите по археология Генчо Димитров и Величка Мартинова.

 • "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД гр. Стара Загора съобщава, че във връзка с подмяната  на главен довеждащ водопровод, ще бъде спряно водоподаването на 23.08.2017г. от 8.00ч. до 20.00ч. на следните места: с. Ковачево, ТЕЦ 2, Рудник 2 и селата: Пет могили, Новоселец и Радецки от община Нова Загора.
  "ВиК" ЕООД Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и препоръчва на всички свои абонати да се съобразяват с въведените ограничения и не правят излишни презапасявания с питейна вода.

 • Община Нова Загора и Асоциация "Жени без остеопороза" организират информационна кампания за определяне на личния риск от остеопороза с измерване на костна плътност. 

 • В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на Нова Загора от турско робство, признателни новозагорци имат вече своя Паметник на освобождението. Издигнат по инициатива на кмета на общината Николай Грозев, той е разположен на мястото на паметната плоча, поставена още през 1998 г. в градината до жп. гарата. Изграден е от масивни плочи от черен гранит върху бетонова основа с дебелина 10 см.

 • Уважаеми бивши и настоящи служители в минната индустрия,
  Честит професионален празник  - 18 август – Ден на миньора и празник на трудещите се в рудодобива и въгледобива! На тази дата Православната църква отбелязва Успение на Св. Иван Рилски - най-великият светец на българската земя, покровител на миньорите и целия ни народ. 
  Уважаеми миньори, геолози, обогатители,

 • Уважаеми съграждани,
  На днешната дата честваме Успението на Св. Иван Рилски, както и професионалния празник на миньори, геолози и всички работници от енергийно-суровинния отрасъл.  Светецът не случайно е избран за покровител на народа ни и патрон на българските миньори. Той притежава характерните за професията черти: твърдост, воля, състрадание и човеколюбие.
  Уважаеми миньори,

 • Поредната сграда в Нова Загора, предмет на енергийно обновление, е жилищен блок №14 в ж. к. „Загоре“, одобрен за безвъзмездно финансиране по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. Фирмата изпълнител по проекта в началото на седмицата започна изграждането на строителната площадка и монтиране на работно скеле.

 • Днес е Успение на Пресвета Богородица и своя имен ден отбелязват общинските съветници Марияна Костадинова и Мария Иванова-Данева. Празнуват и  много служители на Общинска администрация! Сред тях са секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова, кметът на село Бял Кладенец Мария Мартинова, Мария Койчева – началник отдел „ГРАО”,  Мария Казакова – секретар на МКБППМН, служителите: Мара Николова, Мария Сивкова, Мария Жекова, Мария Арабаджиева, Мариета Танева, Мария Жендова и Мария Динева.  За мен е удоволствие да ги поздравя и да има благодаря за всеотдайната работа в полза на новозагорци! От сърце им желая много здраве, щастие и хармония. Нека радостта и късметът ги следват навсякъде, а света Богородица осветява пътя им!
  Весел празник!

Страници