Новини

 • Уважаеми съграждани,
  Уважаеми жители и гости на община Нова Загора,
  Христос Воскресе за всички нас, за да не губим никога вярата си в доброто и да бъдем в мислите и делата си повече човеци!
  Нека магията на Христовото Възкресение да дари живота Ви с много нежност и разбирателство, сърцата Ви да бъдат изпълнени с топлота и красота, а в домовете Ви винаги да цари здраве и любов!
  Нека светлината на Великден да озари дните ви и дари Вас и семействата Ви с щастие, благополучие и просперитет!

  Честито Възкресение Христово!

  Кмет на община Нова Загора: Николай Грозев

 • Уважаеми жители и гости на община Нова Загора,
  Приемете моите сърдечни поздравления по повод най–светлия християнски празник – Великден, денят на Божието възкресение! Нека запалените свещи във Великденската нощ осветят душите и сърцата ни, а пламъкът на любовта и добротата изпълват живота ни!
  Пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве, мир и благоденствие. Нека съхраним в себе си доброто, чистото и красивото. Да бъдем по-мъдри и състрадателни, а делата ни по-човеколюбиви и достойни!

  ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

  Председател на Общински съвет - Нова Загра: Георги Николов

 • В слънчевото утро на Велики четвъртък, денят, в който по традиция се боядисват великденските яйца, ръководството на Община Нова Загора подари на малчуганите от целодневните детски градини от града едно нетрадиционно тържество с много игри, забавления и изненади. Във веселия празник се впуснаха възпитаниците на ЦДГ № 1 „Слънчице”, „ЦДГ № 3 „Надежда”, ЦДГ № 5 „Бодра смяна”, ЦДГ № 7 „Детски свят” и ОДЗ № 4 „Тракийче”. Те бяха окуражавани и насърчавани от кметa на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете – Светла Стоянова и Ивайло Енев и много граждани.

 • Община Нова Загора и Библиотеката към НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ организират по повод Деня на Европа изложба на детски рисунки. Тя е под надслов „Нова Загора и нейното място в Европа“ и ще бъде открита на 9 май във фоайето на библиотеката. На същия ден, на информационен щанд в централната част на града ще бъдат представени материали за Европейския съюз и възможностите, които предоставя членството на България в него!
  Нека всички заедно се запознаем с европейските ценности, ролята и бъдещето на Обединена Европа и видим мястото на нашия роден град в нея през детските очи.

 • Във връзка с кампанията  „Великден за всеки” – „Дари празник за баба и дядо”, с ваучери ще бъдат подпомогнати възрастни хора, чиито пенсии са незначително по-големи от определения от Правителството праг за подпомагане. Ваучерите са на стойност 20 лв и е предвидено да се получават в клоновете на "Български пощи". Техните притежатели ще имат право да пазаруват в над 5 000 магазина в цялата страна. Списък на възрастните хора от община Нова Загора, които ще бъдат подпомогнати в рамките на кампанията, може да намерите ТУК.

 • В навечерието на светлите великденски празници младежите от Защитено жилище Нова Загора посетиха Община Нова Загора. Те бяха посрещнати от кмета Николай Грозев и неговия екип. Момичетата и момчетата, с помощта на своите възпитатели, бяха изработили великденски сувенири, които поднесоха с много вълнение на ръководството и служителите на Общината. Всички бяха възхитени от прекрасната изработка на изделията. Г-н Грозев им пожела от сърце здраве, благоденствие и много пролетно настроение, насърчи ги да бъдат все така изобретателни и сръчни във всичко, което правят.

 • Кметът на община Нова Загора Николай Грозев подписа нов двугодишен колективен трудов договор, съгласно чл. 51 „в” от Кодекса на труда, в присъствието на заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев и представители на двете синдикални организации: координаторът на КНСБ за община Нова Загора - Стоянка Драгиева и председателят на ОбС на КТ „Подкрепа” - Кунчо Тодоров.
  Колективният трудов договор разглежда трудовите, осигурителни и социални отношения, които не са уредени с повелителни разпоредби на Кодекса на труда и подзаконовите нормативни актове.

 • Днес своя рожден ден празнува заместник-кметът на Община Нова Загора - Светла Стоянова. Ръководството и служителите на Общинска администрация ѝ желаят здраве, много положителни емоции и успехи, както в професионален, така и в личен план! Да бъде все така позитивна, креативна и да продължава с ентусиазъм да работи за жителите на общината!

Страници