Bulgarian English Начало Контакти
Община Нова Загора
Начало
Ръководство
Администрация
Общински съвет
Документи
Кметства
Услуги
Търгове, конкурси, обяви
Профил на купувача
Профил на купувача до X.2014
Общинска собственост
Местни данъци и такси
Почетни граждани
Кметове - 1878 - 2007 г.
Побратимени градове
Проекти и програми
Телефонен указател
Антикорупционен портал
Достъп до информация
Обратна връзка
Финансови отчети и бюджети
С лице към хората
 
С лице към хората
Спри битовите пожари
 
Пожарна безопасност

Map

Сrигнали за корупция подавайте на e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видитеНачало arrow Новини arrow Шарен Великден
Шарен ВеликденЕдин незабравим пъстър и „Шарен Великден” подариха на новозагорци и гостите на града организаторите на културната проява - Община Нова Загора и НЧ „Диньо П. Сивков 1870”. В ранното утро на 27 април – Лазаровден градът се огласи от екналите народни ритми от площад „Свобода”, където за втора поредна година се състоя празникът „Шарен Великден”. Хубавата народна музика, сладкогласните певци и веселите хоротропци привлякоха вниманието на многобройните граждани,
дошли да се насладят не само на жизнерадостните ритми, но и на вкусните гозби и ястия, които само в  новозагорско умеят да забъркват с голяма сръчност и майсторлък. В озвучаването на празника тази година се включиха множество индивидуални и групови изпълнители от ОУ „Христо Смирненски”, ОШИ „Илия Аврамов, НЧ „Искра 1875” с. Стоил войвода, пламенните хоротропци от “All steps” с ръководители Павлина Вичева, Стоян Петров, ФГ "Неранза" с художествен ръководител Симеон Стоянов и ФГ "Мъжки глас" с худ. ръководител Георги Петков при НЧ "Напредък-2001", ДЮФА „Загорчета” с главен художествен ръководител Енчо Енчев. Тази година желаещите да участват в кулинарната изложба бяха повече от 140 души. За да представят своите умения, да се похвалят с вкусните си гозби и да бъдат високо оценени в готварството, в кулинарното състезание се надпреварваха участници от:
с. Омарчево, с. Еленово, с. Съдийско поле, с. Прохорово, с. Любенова махала, с. Бял кладенец, с. Съдиево, с. Коньово, с. Млекарево, с. Питово, с. Баня, с. Брястово и с. Събрано. От Нова Загора се включиха с ентусиазъм НЧ „Напредък 2001”, Пенсионерски клуб № 1, Професионалната гимназия по техника и технологии, Клубът на учителите-пенсионери „Яница”, Клубът на диабетика и ОУ „Христо Смирненски”.Докато звучаха песните на площада и присъстващите се радваха на пъстроцветните плетеници на ненадминатите хоротропци, които привличаха погледите освен с темпераментните  си танци и с изящно извезаните си народни носии, придаващи особен колорит, пъстрота и автентичност на тържеството; жури в състав:  председател – Галя Захариева, заместник кмет на Община Нова Загора и членове: Веселина Трънова, секретар на Община и Георги Николов, председател на НЧ „Диньо П. Сивков- 1870”  дегустира от блюдата на отрупаните и подредени с вкус маси, за да избере най-добрите майстори на гозби. Членовете похвалиха участниците в кулинарното състезание за умението и старанието, с което бяха приготвили своите ястия. Не беше лесно да се изберат най-добрите и вкусни гозби сред толкова майсторски направени и украсени вкусотии, но във всяка изложба има и най-добри сред добрите, така че журито отличи тази година следните кулинарни изкушения в категориите: автентична рецепта, награда за вкус, визия на ястие, оригинална, уникална рецепта, десерт и визия на щанд.
Всички участници в кулинарната надпревара и надпяването получиха грамота за участие и великденска украса, а отличените майстори –готвачи на първите три места диплом и награди.


Tържеството завърши с пъстро хоро, на което се хванаха гости и участници в културната проява. Празникът премина с много настроение и веселие и зареди присъстващите с много положителни емоции за следващите предстоящи светли празници – Цветница и Възкресение Христово, за да посрещнат в светлина и с усмивка на лицето, най –големия християнски празник на надеждата, радостта и любовта. 
 


Последна промяна ( 02 юни 2013 )
 
< Предишна   Следваща >

Нова Загора
Община Нова Загора
Териториално деление
География
Природа
Околна среда
История
Истор. забележителности
Население
Образование
Здравеопазване
Възможности за инвестиране
Икономика
Туризъм
Социални дейности
Култура
Спорт
Младежки дейности
Отчет за мандат 2007-2011г.
Филм за Нова Загора
Полезна информация
Автобусни линии
Хотели
Публични регистри
КЗД

Комисията за защита от дискриминация
Регионален представител:
Мариана Жекова
адрес: гр. Сливен
пл. "Ал. Стамболийски" 1, ет. 5
тел.:044 63 11 14

Избери за да помогнеш

Bulgarian English Начало Контакти