Новини

 • В края на лятото ремонтните работи по училища и детски градини в община Нова Загора са в разгара си. Днес заместник-кметът Нина Генчева провери работния процес в НУ "Любен Каравелов". Малките възпитаници на учебното заведение ще бъдат посрещнати за новата учебна година с изцяло обновена класна стая и малък физкултурен салон. Планираните дейности ще приключат преди началото на учебните занятия.

 • Заместник-кметовете на община Нова Загора Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев инспектираха продължаващите усилени ремонтни дейности в квартал „Слънчев бряг“. В момента, там се извършва цялостен ремонт на улиците „Цар Асен I“ и „Райна Княгиня“.  Дейностите включват полагане на нова трошенокаменна настилка, на два пласта асфалт, нови бордюри и тротоари. Предвидено е в участък на ул. „Цар Асен I“ да бъде обособен паркинг. Планирано е озеленяване на ремонтираните улици наесен.

 • Съоръженията, на които в най-скоро време ще играят малките възпитаници от ДГ "Тракийче", вече са монтирани в един от вътрешните дворове на детското заведение. Предстои поставянето на специална "мека" ударопоглъщаща настилка, която ще предпазва децата от нараняване. Oбновяването на детскотото заведение ще приключи в най-кратки срокове, и над 100 от неговите възпитаници ще се радват на уютни и обезопасени площадки във вътрешните дворове, външна площадка с детски съоръжения за игра, нови плочници и ремонтирана ограда на детската градина.

 • Довършителните работи по изграждането на покритата трибуна на градския стадион са към своя край. След като бе поставен надписът, който ще посреща почитателите на футбола, вече са монтирани седалките и предпазните парапети. Във връзка с предстоящите домакински срещи на ФК "Загорец" на 31.08.2019г. от 18.00 часа и на 07.09.2019г. от 17.00 часа, общинското ръководство, кани новозагорските фенове и всички любители на футбола да наблюдават мачовете от новата трибуна.

 • Уважаеми миньори, геолози, инженери, работници и служители в минната индустрия,
  Най-сърдечно Ви поздравявам по повод 18 август - Успение на Св. Иван Рилски и Ваш професионален празник, като Ви пожелавам здраве, благополучие и щастие.
  За икономиката на община Нова Загора минната промишленост има ключова роля.  Подземните богатства в региона благоприятстват развитието на този отрасъл, но това не би било възможно без Вашите усилия и тежък труд. Позволете ми отново да изразя своята признателност за поетите от Вас рискове на служебния си дълг и високия Ви професионализъм. Благодаря Ви, че изправени пред съвременните предизвикателства оставате верни на принципите си, с оптимизъм преодолявате изпитанията и заедно вървите напред.

 • Уважаеми съграждани,
  За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Успението на Св. Иван Рилски, считан за закрилник на българския народ и българските миньори. Този свят ден е и професионален празник на работещите в минно-суровинната индустрия на България! Добивът на подземни богатства е отговорна и трудна професия. А всички обвързали съдбата си с извличането на блага от недрата на земята, дават живота на икономиката на страната и на нас самите.
  Уважаеми миньори,

 • Специални гости на кмета на общината Николай Грозев бяха 2-годишните Момчил, Самуил и Калоян. Тризнаците поритаха топка в кабинета, седнаха на кметския стол и си нарекоха бъдещи професии: кмет, футболист и пътешественик. В края на гостуването, кметът пожела много здраве и щастие на младото семейство и малките палавници.

 • Във връзка с ограничаване на разпространението на заболяването Афринакса чума по свинете (АЧС) и свеждане до минимум на всеки риск от разпространение на АЧС, мерките, които следва да се прилагат в стопанства и предприятията, произвеждащи фуражи на територията на областта, където е установена АЧС или има съмнение можете да прочетете ТУК.

Страници