Новини

 • На 20 октомври Нова Загора ще бъде домакин на спаринг срещи  по Кикбокс и Муай тай за обиграване на състезателите на  СК „Прайд анд Глори-2001”, гр. Нова Загора; СК „Терес”, гр. Пловдив; СК „Тангра”, гр. Свиленград; СК „Фаворит”, гр. Димитровград; СК „Хара”, гр. Стара Загора. Целта на спортното събитие е бойците да обменят опит и повишават своята подготовка в компанията на конкурентни съперници, а зрителите да се насладят на зрелищни и оспорвани битки.
  Уважаеми съграждани, нека за пореден път покажем своето гостоприемство и заедно подкрепим спортистите и техните треньори!
  Очакваме ви на 20 октомври /събота/ от 11:00 часа в Спортна зала „Младост”.

 • Изключително емоционален и стилен спектакъл поднесе Веселин Маринов на новозагорската публика по случай празника на града 14 октомври, Петковден. Обичаният от всички изпълнител и друг път е бил част от богатата и разнообразна културна програма по повод дните на Нова Загора, но който може го може. В 18.30 ч., централната градска част, пред площадката на НЧ „Диньо П. Сивков-1870“, се изпълни с нетърпеливите почитатели на изпълнителя на най-любовните песни в българската естрада. С 34 години професионална дейност зад гърба си, певецът може да се похвали с невероятен репертоар от шлагерни песни. Затова и тази година спектакълът, който Веселин Маринов поднесе на своите почитатели с блестящите си изпълнения беше изключително богат.

 • Много и разнообразни бяха спортните прояви, организирани по случай празника на Нова Загора 14 октомври, Петковден. Традиционно в тези дни се провежда и тенис-турнирът за смесени двойки, под патронажа на народния представител в 44-то Народно събрание Десислава Танева. Тринадесети и четиринадесети октомври бяха дните, в които феновете на този вид спорт се любуваха на зрелищната игра на своите фаворити на тенис кортовете в града. Тази година в спортната проява взеха участие 13 двойки от: Стара Загора, Сливен, Нова Загора и др. Те бяха поздравени от кмета Николай Грозев, неговия екип и народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева. В продължение на два дни майсторите на ракетата премериха сили в оспорваните игри и показаха своята класа.

 • Тържественото заседание на Общински съвет, по случай празника на Нова Загора - 14 октомври, Петковден се проведе от 10.00 ч. в сградата на Общината. Гости на проявата бяха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и заместник-областният управител на област Сливен Камен Костов. След отзвучаването на химна на Република България и химна на Европа, председателят на местните парламентаристи Георги Николов представи на вниманието на местните законодатели дневния ред, състоящ се от една – единствена точка – поднасяне на приветствия. Г-н Николов пръв поздрави присъстващите с празника на града, като изказа благодарност на всички, допринесли за развитието на потенциала на родния ни край, неговото облагородяване и модернизиране.

 • Звън на празнични камбани в ранното утро на 14 октомври, Петковден, възвести за новозагорци най-хубавия ден - ден благословен, събрал в едно  минало, настояще и бъдеще, вяра, надежда, нови очаквания и нови мечти. Стотици миряни от всички краища на града се стекоха към храм „Света Петка Българска”, за да засвидетелстват своята почит и признателност към небесната покровителка и да се помолят за здраве, късмет, благополучие и добри бъднини на родния край.

 • Уважаеми съграждани, за мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с 14 октомври, Петковден, деня на нашия град. Четиринадесети октомври не е само празник, той е символ. Символ на вярата, на спомена за миналото, което очертава пътя на бъдещето. Ден, който с годините се утвърди като традиция, отстоявайки духовните устои на родния ни край. Нова Загора е град, носещ в себе си многовековна история, носител на посланието, че с вяра и постоянство се постига успех и просперитет. Тук витае духът на българщината и отекват стъпките на много поколения – всяко оставило своя диря в днешния ни ден. Днес Нова Загора е духовен и интелектуален център, средище на напредничави и будни умове, модерен и проспериращ град, запазил своята уникална атмосфера!

 • Уважаеми съграждани, отново е 14 октомври, Деня на нашата небесна покровителка Света Петка Българска, ден, в който за пореден път съпреживяваме заедно вълнението и красотата на традиционните ни есенни културни празници. Това светло събитие всяка година оживява с радостта и благотворността си жителите и гостите на Нова Загора, нашият град съхранил своите достолепни традиции, родолюбивия си дух и идентичност – град с минало, достойно за уважение. Днес той неотклонно върви по своя път на европейско развитие и само за няколко години придоби нов, модерен облик. Градът се развива и просперира – резултатите затова са видими. Нова Загора има голям потенциал и вярвам, че ще продължат стойностните инициативи в интерес на гражданите.

 • Ние обичаме вятъра, защото пътува без граници. С любов ни обсипва топлият вятър, когато гали косите ни. От страсти вилнее буйният вятър – той знае гласа на дедите. Танцуваме танца на вятъра, защото променя съдбите...

Страници