Новини

 • Дърветата са от видовете Acer Platanoides Globosum - кълбовиден шестил и Prunus Cerasifera Nigra – червенолиста слива. Озеленяването на улицата ще бъде извършено поетапно, паралелно с ремонтните дейности. Подбраните видове са с вертикална коренова система, което избягва опасността от надигане на тротоарните настилки и заплахата за основите на къщите в съседство. Короните на дърветата достигат максимална височина 5-6 метра и няма да представляват проблем за електропроводите по улицата. С това беше поставено началото на мероприятия по озеленяването в Нова Загора. Планирано е закупуването и засаждането по улици и зелени площи в града на над 300 бр. дървета.

 • Уважаеми съграждани,
  На 19 февруари /вторник/ се навършват 146 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция, Община Нова Загора кани всички жители и гости на града от 11:00 часа пред паметника на националния герой, за да поднесем цветя и венци в знак на признателност пред неговото безсмъртно, за историята на нашия народ, дело. Призоваваме всеки да отдели от свободното си време и в студения февруарски ден да почете героизма и саможертвата на най-великия българин с цвете, молитва и минутка мълчание!
  Очакваме Ви!

 • По традиция, на 14 февруари, членовете на Пенсионерски клуб „Загоре” отбелязаха деня на лозарите и винарите – Трифон Зарезан. Първият пролетен празник събра, в ранния следобед, почитателите на виното и веселието и бе уважен от г-н Ивайло Енев – заместник-кмет на Община Нова Загора и секретаря Мария Стефанова. Те бяха сърдечно посрещнати от председателя на Общински съвет на „Съюз на пенсионерите-2004” Христо Димитров, който използва приятния повод, за да се обърне към присъстващите с пожелание за здраве и благодатна година. Празнуващите бяха поздравени и от заместник-кметът Ивайло Енев, който им пожела: „Да се роди много грозде! Да има много вино! Да сте живи и здрави и все така да съхранявате и почитате българските традиции”.

 • Общинското ръководство продължава финансовото подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Заявления, нуждаещите се семейства, могат да подават в Деловодството на Община Нова Загора, в срок до 18.03.2019 г. „Подкрепата на семейства с репродуктивни проблеми продължава да бъде наш приоритет. Радвам се, че вече имаме няколко бебета, заченати с финансовата помощ на Община Нова Загора. Надявам се така да съдействаме за увеличаване на раждаемостта и да доставим радост на семейства, които се борят за най-голямото щастие - своя рожба” - сподели кметът на Николай Грозев.

 • Бездомните кучета са заплаха за здравето и проблем за санитарно-битовите условия в населените места. Нивото на безпокойство, към настоящия момент, нараства и от присъединяването на домашни животни към сформираните групи от безстопанствени такива, във връзка с периода на размножаването им. С оглед на това, както и на действията, които Общинска администрация е започнала в изпълнение на програмата за безстопанствени кучета, апелираме собствениците на домашни животни да предприемат всички необходими мерки за предотвратяване на бягството им от домовете.
  Уважаеми съграждани,

 • Уважаеми лозари и винопроизводители,
  Скъпи съграждани,
  За мен е удоволствие да Ви приветствам със стародавния български народен празник - Ден на лозаря. Празник, в чест на свети Трифон, олицетворяващ най-древната божествена напитка, плодородието, веселието и носещ надежда за берекет и богата реколта.
  Нека днес да вдигнем тост с искрящо вино и да си пожелаем мъдрост и нови успехи. Винаги да намираме това, което търсим, домовете ни да бъдат изпълнени с любов и щастие. Да сме здрави и да празнуваме заедно много дни занапред!
  Честит празник!

 • Уважаеми съграждани,
  Приемете моите сърдечни поздрави по повод 14 февруари – един стар български празник, изпълнен с очакване, с оптимизъм и любов към щедрата земя. Няма друг празник, който да се чества толкова масово, и то два пъти - по стар и по нов стил, като празника на виното и лозята Трифон Зарезан.
  Скъпи лозари и винопроизводители,
  Нека годината да бъде пребогата за Вас, да донесе удовлетворение и награда за труда Ви с натежали от плод лозя и пълни с вино бъчви. Пожелавам Ви здраве, спорен труд, плодородна и благодатна година.
  Весел празник на всички именници, лозари, винопроизводители и любители на виното!

 • Волейболистките на „Загорец“ с четири победи в първенството при кадетките в регион „Странджа“. Срещите се играха в Казанлък на 9 и 10 февруари 2019 г. Момичетата на треньорите Жечка Павлева и Преслав Павлев, победиха отборите на Царево с 3:0 гейма, Бургас-09 с 3:1, „Тунджа“, Ямбол с 3:0 и „Ропотамо“, Приморско 3:0 гейма (служебен резултат). Така с шест победи и три загуби волейболистките на „Загорец“ се класираха на пето място от общо десет отбора, което им дава правото да играят на допълнителни квалификации за квалификационните турнири.

Страници