Новини

  • На 24 юни, от 17:30 ч., в Художествена галерия „Руси Карабиберов“, в присъствието на Мария Стефанова – секретар на Община Нова Загора и множество граждани, бе открита изложба колаж на украинеца Роман Громов.

  • На 20  юни се проведе поредното 56-то заседание на Общински съвет Нова Загора. Предварителният дневен ред обхващаше 16 точки, но към тях бяха добавени още три. Mестните парламентаристи приеха: Предложение за одобряване на вътрешни компенсаторни промени по бюджета на Община Нова Загора за 2019г. и Предложение за отдаване под наем на язовири – публична общинска собственост. Дискусиите преминаха спокойно и конструктивно, като бяха гласувани 18 точки, а една бе върната за доразглеждане. В края на работната среща, председателят на Общински съвет Георги Николов предостави думата за питания, обръщения и декларации, след което закри заседанието

  • Болничното лечение на територията на община Нова Загора се осъществява от МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД. Община Нова Загора подкрепя дейността на МБАЛ „Света Петка Българска”, като ежегодно отделя средства от общинския бюджет, които се изразходват основно в три направления: за подпомагане погасяването на направените разходи; за закупуване на оборудване и за подобряване на базата на болничното заведение. Благодарение на сътрудничесвото на общинското ръководство днес то разполага с модерен скенер, доплер за бременни жени, а педиатрично отделение е обновено. Част от политиката на Общината е и подкрепата на родените в болницата бебета и семействата им с пакети от първа необходимост.

  • Стартира нов прием на документи за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Нова Загора, със средства от бюджета на Общината. Предвидената финансова помощ от до 2000 лв. е за един опит „ин витро” в рамките на текущата година като кандидатства само един от съпрузите.

  • На 17 юни „Белият гълъб“ на Свети дух се извиси над събралите се малки и големи в новозагорските села Загорци и Новоселец, за да отбележат своя празник – така желан и обичан, защото дава възможност да бъдат сред най-близките си хора, в родното село.  В 20:00 кметът на село Загорци Тенко Харачерев, пръв посрещна с „Добре дошли“ гости и жители на селото, и отправи поздрав за здраве, мир, благополучие, нови сили, устрем и плам в съхраняването и предаването на поколенията българските традиции, бит и култура. Гости на празника бяха градоначалникът Николай Грозев, заместник-кметовете Светла Стоянова, Ивайло Енев и Нина Генчева, общински съветници и кметове на населени места.

  • На 1 юни, в конкуренция с над 100 танцови състава от Европа, първата и единствена в България мъжка танцова формация сред детските колективи, “Димитров” успя да завоюва специалната награда на Сдружението на танцовите дейци в България на Международния детски етно фестивал в с. Хасковски минерални бани, връчена от жури в състав: Анатолий Клочков, акад. Красимир Петров и Кристина Александрова /преподаватели в НУТИ София/, които се изправят на крака, за да аплодират момчетата. Няколко часа по-късно формацията покорява публиката и журито на фестивала "Тунджа пее и танцува" в град Елхово и грабва заслужено първо място. Всички тези емоции, изключително престижните високи отличия и удивена и възхитена публика, правят датата 1 юни - паметна за чаровните танцьори.

  • Всяка година, в началото на месец юни, младите таланти на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета” се събират на сцената на НЧ „Д. П. Сивков - 1870”, за да покажат най-новите си танци, най-новата си премяна и да предадат на новозагорци глътка вода от извора и една искрена усмивка на лицето. Вечерта, на 14 юни, те заедно с главния си художествен ръководител Енчо Енчев, помощник ръководителя Красимира Петрова и ръководителя на оркестъра Таньо Михов, представиха своя годишен концерт за отбелязване края на творческата 2019 година. Събитието бе уважено от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев, много родители, общественици, представители на културни организации, любители на народното танцово изкуство и др.

  • Днес екипът на Общинска администрация се увеличи с още двама юнаци. Ангел Стойчев – юрисконсулт в отдел „Правен” и неговата съпруга Мария и Радост Василева – старши инспектор в отдел „Местни данъци и такси” и нейната половинка Стоян, се радват на своите първородни синове Симеон и Стивън. Кметът на община Нова Загора Николай Грозев, Общинското ръководство и цялата Общинска администрация ги поздравят и им изпращат своята любов и благословия.

Страници