Новини

 • В навечерието на най-светлите празници, изпълнени с надежда и топлина, гост на кмета на община Нова Загора беше малката Иванина, видяла бял свят чрез ин витро процедура, благодарение на финансовата подкрепа на Община Нова Загора. Красивата принцеса е родена през месец ноември и е поредната рожба на предприетите от община Нова Загора мерки за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Щастливата майка Любомира Атанасова и гордият баща Атанас Атанасов благодариха сърдечно на градоначалника Николай Грозев за безценната помощ, помогнала им да се сбъдне най-съкровената мечта. От своя страна, от сърце, той пожела много здраве, щастие и безгрижно детство на първородната им дъщеричка и с усмивка я надари с множество подаръци.

 • За четвърта поредна година Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, със секретар Веска Вълчева, и Общински ученически парламент отличиха на тържествена церемония изявените ученици, които се трудиха неуморно и помогнаха на другите около тях: с личния си пример, с добротата си, с постоянството и вярата, че могат да постигат мечтите си. Проявата, състояла се на 14 декември, в Клуба на дейците на културата, беше уважена от кмета на община Нова Загора Николай Грозев и неговия екип, народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов. В месеца за равносметка и нови планове, бяха връчени награди на най-заслужилите ученици.

 • По традиция кметът Николай Грозев бе домакин на поредните награди „Спортист на Община Нова Загора 2018 г.“. На тържествената церемония, на 13 декември 2018 г., бяха отличени най-добрите спортисти и спортни и туристически деятели на годината. „Благодаря Ви, че се отзовахте на поканата на Община Нова Загора да отбележим спортните постижения на 2018 г.. Гордост за нас са всички наши спортисти, които постигат успехи и прославят името на Нова Загора и България.“, заяви преди церемонията кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

 • ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014 -2020
  Проектът се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 • Състоя се традиционната среща на кмета на община Нова Загора Николай Грозев с ученици от единадесети и дванадесети клас на СУ „Христо Ботев”. Тя се проведе на 12 декември в залата на Общински съвет, където младите хора, техните ръководители и учители бяха гостоприемно посрещнати от градоначалника и най-младите членове на неговия екип. В началото на приятелския разговор г-н Грозев изрази своето задоволство от възможността да бъде сред възпитаниците на най-старата гимназия в града. В непринудена дискусия, той запозна младежите с Капиталовата програма на Общината за 2019 г. и отговори на всички въпроси, които поставиха те.

 • Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Община Нова Загора и Ученическите съвети организират благотворителна кампания преди най-големия християнски празник - Рождество Христово. „Бог е любов” е мотото на тази кампания, в която децата ще съберат средства в помощ на самотни, болни, възрастни хора. Кампанията започна с оцветяване на икони на православни светци от ученици от СУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов”, НУ „Св. Паисий Хилендарски” и НУ „Любен Каравелов”. Този акт имаше както възпитателно, така и образователно значение.

 • Община Нова Загора, съобщава, че със Заповед № РД-11-09-007 от 20 ноември 2018 г. е одобрен план на новообразуваните имоти в М 1:1000 на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани, въз основа на актове по § 4 от ПЗРЗСПЗЗ, за местности Мечи камък-изток, Мечи камък-запад, Щоките и Ценино-запад, намиращи се в землището на с. Кортен, община Нова Загора, област Сливен.
  Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти могат да се подават от заинтересованите лица чрез областния управител на област Сливен пред Районен съд – Нова Загора, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“ (бр. 101 от 07.12.2018 г.).

 •   

  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014 - 2020
  Проектът се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Страници