Стартираха футболните турнири в малките населени места за 2017 г.

В слънчевия 1 април се проведе първият от поредицата футболни турнири за малките населени места в община Нова Загора. Неговият старт бе даден в 10:00 ч., а домакини бяха състезателите от с. Полско Пъдарево. Кметът на селото Диньо Димитров приветства футболните отбори, като им пожела успех в надпреварата и най-добрият от тях да победи.
В турнира се включиха футболни отбори от с. Асеновец, с. Кортен, с. Каменово, с. Новоселец, с. Съдиево, с. Омарчево и с. Полско Пъдарево, като бяха разпределени в две групи чрез теглене на жребий. В I-та група сили премериха отборите на селата – Полско Пъдарево, Асеновец, Съдиево и Новоселец, а във II-та група – Омарчево, Кортен и Каменово.
След оспорвана игра и хъс за победа на полуфинала се класираха тимовете на селата – Асеновец, Съдиево, Кортен и Омарчево. В първия полуфинал Кортен победи Асеновец с 3:0, а във втория полуфинал Съдиево надви Омарчево с 4:3. Заключителната финална среща бе между тимовете на отборите на Кортен и Съдиево, като оспорваната футболна среща завърши с резултат 2:0 за кортенци. За трето и четвърто място се съревноваваха отборите на Асеновец и Омарчево, които завършиха с резултат 2:0 за тима на Асеновец. След преравняване на точките от изиграните футболни срещи на пето място се класира отборът на с. Каменово, а шестото място заеха с. Новоселец.
Кметът на селото Диньо Димитров поздрави всички участници за енергичността и ентусиазма и връчи купата и грамотата на победителя в първия турнир за сезона – тима на село Кортен. Заелите второ, трето и четвърто място също получиха награди и грамоти.
Следващите напрегнати и динамични срещи от втория по ред турнир ще се проведат на 08.04.2017 г. в с. Каменово.