Проведе се колокритериум "Купа Загорец" за 2017 г.

Община Нова Загора и Колоездачен клуб „Загорец-1880” са вече с утвърдени традиции при организирането и провеждането на ежегодното спортно състезание „Купа Загорец”. Почитателите на колоезденето имаха възможността и удоволствието на 15 април 2017 г. да наблюдават оспорваната надпревара за шеста поредна година. В нея се включиха повече от 150 състезатели от цялата страна в шест възрастови групи, като тази година за първи път имаше и международно участие от съседна Македония. Стартът на напрегнатите обиколки, емоции, еуфория и вълнения беше даден в 11.30 ч. на ул. „Проф. Минко Балкански”.
И тази година представителите на местния колоездачен клуб „Загорец-1880” показаха, че с желязна дисциплина, самообладание и желание за победа могат да се постигат високи резултати. Във възрастовата група с най-много новозагорски участници - момчета младша възраст нашите надежди Радостин Златев и Койчо Митев успяха да се класират на почетните трето и шесто място. При момчетата старша възраст младата ни звезда Габриел Грозев с много борба, хъс и спортно майсторство, извоюва второто място. При юношите старша възраст новозагорецът Даниел Иванов, състезател на несебърския колоездачен клуб, спечели първото място.
Всички колоездачи, класирали се в челната шестица, получиха купи, медали, грамоти и предметни награди, осигурени от организаторите на спортната проява.
На 6 май Гергьовден, колоездачните емоции отново ще завладеят града ни, защото Нова Загора ще бъде домакин на кръг от Черноморската лига за момчета и момичета.