Предприети са всички необходими дейности за поддръжката на зелените площи

Преди броени дни бе извършена инсектицидна обработка на кестенови и акациеви дървета, посадени през последните 5 години и находящи се в централната пешеходна зона, Градската градина и по  улиците „Васил Левски”, „Градинска”, „Патриарх Евтимий”, „Димитър Благоев”, „Александър Стамболийски”, "Проф. Минко Балкански”. Ежедневно се поддръжат зелените зони в града. 
„Община Нова Загора предприема всички необходими дейности за опазването на зелените площи, въпреки високите летни температури. Взети са мерки за интензивно поливане  и почистване на декоративната дървесна, храстовата и тревна растителност и прилежащи алеи, паркови елементи и детски площадки.”, сподели кметът Николай Грозев.
За да се радват жителите и гостите на Нова Загора на един по-чист, по-зелен и по-красив град служителите на отдел „Екология, чистота и озеленяване” работят с променено работно време и график, съобразен с температурните условия. Под техните грижи нашият град продължава да грее в ярки цветове със свежа зеленина и пъстри цветя.