Обновената сграда на РУ "Полиция" бе официално открита

На 19 декември, в навечерието на коледните и новогодишните празници, беше официално открита обновената сграда на Районно управление „Полиция” – Нова Загора.  Една от знаковите и емблематични сгради в града в сърцето на Нова Загора. На церемонията по официалното откриване присъстваха кметът Николай Грозев и неговият екип, Цветан Цветанов - народен представител и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-то Народно събрание, Галя Захариева – народен представител, Деница Николова - заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Красимир Ципов - заместник-министър на Министерството на вътрешните работи, областният управител на Област Сливен Чавдар Божурски, съветникът на министъра на вътрешните работи Златко Тодоров, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров, директорът на ОД на МВР, гр. Сливен старши комисар Димитър Величков, началникът на Районно управление „Полиция” - Нова Загора главен инспектор Стефан Борисов и Милен Митев, управител на фирмата-изпълнител „Европайп - М” ЕООД, гр. София. Усилията на местната управа да облагородява и подобрява визията и качеството на живот в града и общината уважиха и множество граждани, общественици и др. След направения водосвет за здраве и благоденствие към присъстващите се обърна кметът Николай Грозев. „Удовлетворен съм, че в навечерието на идващите светли празници можем да открием поредната санирана сграда в Нова Загора. Щастлив съм, че наред с многобройните жилищни блокове и учебни заведения, вече и сградата на Районно управление „Полиция” - Нова Загора е с повишена енергийна ефективност. След финализирането на обекта се промени и визията на централния ни площад. Нова Загора е динамично развиващ се град и ние доказваме това с всяка стъпка нагоре и напред.” Заместник-министърът Деница Николова изрази своето задоволство, че открива поредния обект по проект на МРРБ, реализиран със съдействието на Община Нова Загора. От своя страна заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов изказа благодарност на Община Нова Загора и Министерството на развитието и благоустройството за успешната съвместна работа и за реализираните проекти, които позволяват на МВР да провежда политики за подобряване условията на работа на техните служители. Община Нова Загора и Министерството на регионалното развитие и благоустройството поздрави и народният представител Цветан Цветанов. Той им благодари за ползотворната съвместна работа и подчерта, че когато държавата е стабилна, а институциите работят ръка за ръка, се постигат добри резултати.
След обръщенията и приветствията, кметът Николай Грозев, народният представител Цветан Цветанов и заместник-министрите Деница Николова и Красимир Ципов прерязаха трикольорната лента. Щастливото събитие беше отбелязано с красиви танци и песни в изпълнение на възпитаници на Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов” и Танцова школа „All steps”.
Извършеното обновяване на сградата на РУ „Полиция” - Нова Загора е по проект на ОП „Региони в растеж”. Той се реализира от Община Нова Загора в партньорство с ОД на МВР, гр. Сливен. Общата стойност на проекта е 336 076,08 лв, от които 325 748,29 лв., са безвъзмездна финансова помощ, а 10 327,79 са съфинансирани от Община Нова Загора.