Благотворителен концерт на таланти от град Твърдица, Молдова

В съвременна Молдова има град, в който живеят българи, които почти два века пазят националното си самосъзнание и самочувствие, и с гордост носят своето име. Бесарабските българи от град Твърдица бранят и поддържат българщината, съхраняват и предават на бъдещите поколения народните традиции и фолклор.
На 20.08.2015 г. от 20:00 часа, въпреки неблагоприятните метеорологични условия, новозагорци изпълниха театралния салон при НЧ „Д. П. Сивков-1870”. Те отвориха сърцата си и приеха гостите от далечна Молдова, като близки съмишленици и сродни души. Поводът бе благотворителен концерт на изпълнители от учебните заведения: Дворец на културата, Младежки Колеж и Школа по изкуствата – гр. Твърдица, със средствата, от който ще бъдат закупени български носии, концертна апаратура, музикални инструменти и учебни помагала. По този начин жителите на новозагорска община ще помогнат на приятелите ни от Молдова да продължат да представят на света нашата българска народна музика и култура.
Да споделят емоцията от магията на българския фолклор бяха дошли заместник-кметът Светла Стоянова, секретарят на общината Веселина Трънова, общински съветници, представители на образователни и културни институции, жители и гости на града. Директорът на Музикалния колеж в гр. Твърдица - Алла Кара изрази своята благодарност към кмета Николай Грозев за оказаното гостоприемство и постоянната му подкрепа. Тя увери, че любовта към българската култура и фолклор няма никога да угасне и ще продължават да работят за съхраняването на националната идентичност. 
Под бурните аплодисменти на публиката, молдовските таланти изпълниха възрожденски, патриотични и популярни песни и превърнаха вечерта в един истински празник. Празник на разбирателството, приятелството и на любовта към българските  традициите и фолклор.