Пенсионерски клуб „Златна есен” отбеляза Бабинден с много настроение

На 18 януари, членовете на Пенсионерски клуб „Златна есен“, отбелязаха в аванс един от най–големите женски празници, известен в обредния календар като „Бабинден”. В миналото празникът е бил денят, в който се поднася своеобразна благодарност към по–възрастните жени, помагали на младите невести в раждането. По настоящем „Бабинден” е празник на акушерите и гинеколозите.
Гости на събитието бяха секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова и началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева. Хората от третата възраст бяха подготвили богата музикално-поетична програма, която поднесоха с много емоция на своите приятели и гости. В края на тържеството секретарят на Общината г-жа Стефанова изрази своята признателност към тях за житейските уроци, които продължават да ни предават с любов и майчина грижа.
„Този празник за нас е символ на раждането и носи надежда, светлина и вяра в бъдещето. Пожелавам на всички много здраве, мир и любов и да се веселите, както досега." - допълни тя.
Програмата продължи с кръшни хора и добро настроение.