Кметът Николай Грозев ще даде старт на 64-та Международна колоездачна обиколка на България

Най-значимото събитие за годината от националния календар по колоездене, 64-та Международна колоездачната обиколка на България, ще стартира от Нова Загора. Домакинството на престижното състезание е признание за добрата работа  на Община Нова Загора, в подкрепа на колоезденето в България.
„Китното ни тракийско градче, винаги е било гостоприемно и отворено към всички спортисти и приятели на спорта. През последните години, благодарение на ентусиазма, упорития ни труд и плодотворната съвместна дейност с Българския колоездачен съюз и Колоездачен клуб „Загорец – 1880” се реализираха множество състезания. Като новозагорци и наследници на създателя на първия български велосипед Гено Стоянов – Арабаджията, за нас е чест да поставим началото на 64-та Международна колоездачна обиколка на България” – сподели кметът Грозев. Той допълни, че Община Нова Загора се включва в наградния фонд и поема организацията и разходите по настаняването на целия екип на състезанието.
Началото на престижната надпревара ще бъде поставено на 29 август от 16:00 часа, с провеждането на традиционния за Нова Загора  колокритериум „Купа Загорец“.  В 17:00 часа на площад „Свобода”, кметът Николай Грозев и екипът му ще посрещнат всички отбори - участници в  събитието и ще обявят официалното откриване на обиколката. От 18:00 часа, любителите на колоезденето ще могат да проследят „пролога“, който ще сe проведе по улиците на Нова Загора. В него ще участват най-добрите  състезатели на всеки отбор, като излъчените победители ще имат честта в 19:00 часа да облекат престижните фланелки, с които ще се впуснат в надпреварата на другия ден.
В неделния следобед, от 15:00 ч. в центъра на града, лично кметът Николай Грозев ще даде старт на първия етап от 64-та Международна колоездачна обиколка на България. Колоездачите ще преминат по ул. „Васил Левски” до кръговото движение на изхода на Нова Загора. Оттам пътят им е предначертан през градовете: Стара Загора, Чирпан и Пловдив, където ще бъде финалът на първия етап на надпреварата.