Втори волейболен турнир за момичета

На 13 май от 09:00 ч. в Многофункционална спортна зала „Младост” се проведе „II-ри волейболен турнир за момичета”, организиран от Волейболен клуб „Загорец”, със съдействието на Община Нова Загора. В него се включиха СКВ „Тунджа”, гр. Ямбол и ВК - гр. Димитровград. Спортната проява, която цели да развие женския волейбол в града ни, беше уважена от г-жа Галя Захариева – народен представител в 44-то Народно събрание, която пожела на отборите много спортни победи и спорна игра. По програма в турнира е заложена една възрастова група: кадетки /родени след 01.01.2001 г./. По регламент се играха три от пет гейма. Изиграха се общо 3 мача, като ВК „Загорец” не успяха да се наложат и останаха втори, след загуба 3:2 гейма от ВК - гр. Димитровград, които се окичиха със златото.
При кадетки се изиграха 3 мача:
ВК - гр. Димитровград – ВК „Загорец”, гр. Нова Загора с резултат 3:0
ВК - гр. Димитровград – СВК „Тунджа”, гр. Ямбол с резултат 3:1
ВК „Загорец”, гр. Нова Загора– СВК „Тунджа”, гр. Ямбол с резултат 3:1
Крайното класиране: нашите момичета от ВК „Загорец” заслужено получиха златото след безапелационна победа над опонентите си от Чирпан. Сребърен медал грабнаха гостите ни от ВК „Яворов”, а бронза остана за ВК „Раковски”. Момичетата получиха медали, купи и грамоти осигурени от Община Нова Загора.
За поощрение на състезателките бяха връчени 4 индивидуални награди. За най-добър нападател беше избрана Десислава Димитрова от Нова Загора. Призът най-полезен състезател взе Нелина Петрова от ВК - гр. Димитровград. Индивидуална награда за най-добър разпределител съвсем заслужено получи Славена Димитрова от ВК „Тунджа”, гр. Ямбол, а Деница Маргаритова, от отбора на Димитровград, получи приз за най-добър изпълнител на сервиз.
След награждаването треньорът на ВК „Загорец” Преслав Павлев изказа благодарност на всички, които взеха участие в надпреварата и пожела турнирът по волейбол за момичета да се превърне в традиция за нашия град.