Поздрав на председателя на ОбС - Нова Загора Георги Николов по случай 24 май, Празника на славянската писменост, българската просвета и култура

Уважаеми съграждани,
24 май е празник на славянската писменост, на духовното извисяване на народа ни и стремеж към усъвършенстване чрез значимите постижения на образованието, науката и културата. 24 май е денят на националната  ни идентичност, ден, който ни припомня, че българският език е този, който ни сплотява. Дата, свидна за всеки българин, свързваща ни с родното училище, учители, език...
Уважаеми учители,
Вие сте съвременни просветители, които имат силата и вярата да предадат своите знания, душа и любов на бъдещите поколения. Носете винаги светлината на този празник в себе си и с търпение и упоритост, всеотдайност и мъдрост, откривайте пред жадните за наука млади хора обширните хоризонти на познанието и духовността.
Уважаеми дейци на културата и изкуството, нека делото и примерът на Светите братя Кирил и Методий да Ви вдъхновяват за творчество и нови предизвикателства. На всички Вас от сърце желая нови достижения, да запазите и пренесете през поколенията упоритостта на българския дух и волята му да създава духовност и красота.
Скъпи ученици,
Вие сте нашата сила и енергия, смисълът на труда и мечтите ни. Бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти и помнете своя род и език, защото, където и да отидете, винаги ще се връщате към свещения български език – миналото, настоящето и бъдещето на нашата нация.
Скъпи зрелостници,
Съхранете емоциите, приятелите и мечтите си. Бъдете горди  със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи! И не забравяйте изживените в училище прекрасни  мигове и трепети, научените ценни уроци по човечност, доброта и житейски мъдрости. На добър път!
Честит празник на славянската писменост, на българската просвета и култура!