В открит урок се включи зам.-министърът на спорта Стоян Андонов

В открит урок по физическо възпитание в СУ „Христо Ботев“ участва зам.-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов. Сред гостите бяха народният представител Галя Захариева, заместник-кметът на община Нова Загора Ивайло Енев и секретарят на Общината Мария Стефанова. Училището е с най-новото многофункционално спортно съоръжение в нашия град, изградено от Община Нова Загора и финансирано от Министерството на образованието и науката.
„Така би трябвало да изглежда всяко училище в България” – отбеляза в приветствието си към присъстващите заместник-министър Андонов. „Мястото на спорта е в училището, училищните дворове и салони, защото оттук тръгват големите състезатели” - подчерта той. „Всяка инвестиция в спорта е инвестиция в нацията, за здравето й, което е най-важното за всеки човек, и нека всеки ден да е празник на спорта” - каза още доц. Андонов.
Поводът, който събра младите спортисти, е отбелязването на европейската седмица на спорта в училище по инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европа.
"Радвам се, че днес сме заедно и отново в центъра на нашия училищен живот е спортът. Затова е създадена тази спортна база, тази нова спортна площадка - тя е Ваша територия. Имаме традиции в спорта, които трябва да продължим да развиваме, и благодаря на професионалните треньори, че днес ще ни помогнат за това" - каза директорът на училището Бойка Няголова. Тя отново насърчи учениците да спортуват още повече, като им пожела да станат шампиони на националните ученически игри.
След официалната част в двора на училището гостите наблюдаваха тренировка по волейбол на отбора на момичетата 8-10 клас, под ръководството на треньорите Румен Балашов от ВК „Берое” и Мариана Димова от ВК „Берое 2016” от град Стара Загора.