Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 6 май - Гергьовден

Уважаеми военнослужещи,
Скъпи съграждани,
Приемете моите поздравления по случай 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия!
На този ден почитаме свети Георги Победоносец – един от символите на вечната борба между доброто и злото, останал в националната ни памет като покровител на всички, които с достойнство и чест, с воля и героизъм, са се борили и се борят за защита на Отечеството. Един повод да сведем глави в знак на дълбока признателност към многобройните знайни и незнайни войни, пред тяхната храброст, героизъм и патриотизъм, в не една битка за свобода и независимост!
Гергьовден ни носи и радостта и надеждата за успешна и плодотворна година, копнеж за по-добър живот. Когато целият свят е изправен пред невидимия враг, всяващ страх, в празничната магия на този свят ден, нека отправим своите молитви към светеца за закрила, за хармония, доброта и благодат. Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите си, за да пренесем през вековете трудолюбието и обичаите на поколенията, герои на безвремието. Да вдъхнем на самочувствието ни на родолюбив народ, духовна сила и дълбока вяра в по-доброто утре! Така необходими в тази сложна епидемиологична обстановка, създадена в резултат на COVID-19, превърнала се в битка за живот в мирно време.
Честит имен ден и на всички именици!
Пожелавам Ви от сърце Свети Георги да донесе в домовете Ви здраве, надежда и благоденствие, смелост и увереност за победа на доброто!
Честит празник!