Поздрав на председателя на ОбС - Нова Загора Георги Николов по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Уважаеми съграждани, дейци на културата и изкуството, учители и ученици,
Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя по случай 24 май - един от най-светлите български национални празници. Днес  честваме Деня на славянската просвета и култура, деня на светите братя Кирил и Методий. Празникът на буквите е влязъл в народния календар с въодушевлението на един пробуждащ се народ. Превърнал се е в символ на достойнство, „Че и ний сме дали нещо на света“, на утвърдена традиция и духовност. Тържество на българския дух, на културата и науката, на хората, градящи устоите на нацията и даващи идентичността ни, възпитаващи поколенията след нас.
Тази година 24 май ще е по-различен, но ще продължава да бъде най-яркото свидетелство за жаждата на българския народ за просвета и наука. Училището е стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето ни. Безкрайна е гордостта ни с постиженията и всеотдайността на учителите, които неуморно градят духовната крепост на знанието, въпреки „бурите на днешния ден“. Благодаря Ви пазители на родния език за пламенното посвещаване на великата мисия да опазим и предадем богатото си духовно наследство, мъдър завет към потомците, разкривайки красотата на българското. Бъдете живи и здрави, с всеотдайност следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!
Скъпи ученици,
Пред Вас е разгърнат свят на могъщество, духовност и силна вяра, опиращи се на дълбоки корени. Бъдете горди, разумни и отговорни. Събудете се за нови възможности, побеждавайте трудностите, мечтайте, бъдете успешни по пътя на бъдещето, като се преклоните пред апостолското дело на Светите братя Кирил и Методий.
На Вас, дейци на културата, изказвам искрената си благодарност за това, че подхранвате самочувствието ни на народ, бранейки богатството на културно-историческото ни минало-белег  за стремежа към духовно израстване и независимост. Продължавайте все така упорито и енергично  да поддържате жив духа на родните традиции в тези трудни времена. Бъдете вдъхновени за красиво творчество и нови предизвикателства.
Нека съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието, да се заредим с нова доза вяра и надежда,така нужни днес, и с оптимизъм да погледнем към по-доброто утре!
Честит празник!