Балове в Нова Загора ще има

„Балове в Нова Загора ще има. Абитуриентите да се подготвят.“ Това обяви кметът Николай Грозев, имайки предвид усложнената обстановка на територията на общината и отговорността, която поема с това свое решение.
Във връзка с последните заповеди на министъра на здравеопазването, с които се разрешава и събирането на повече от 10 души на закрито, обявената предварително дата за провеждане на абитуриентски балове – 19 юни, се запазва. Маските остават задължителни за аптеки, болници, градски транспорт и таксита. При организираните мероприятия на открито, призоваваме всички да спазват социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Носенето на маски е по желание на всеки.
През последните два дни справката за заболелите падна драстично. Ръководството на Общината и Кризисният щаб продължават с мерките за бързото преодоляване на COVID-19. Наложените ограничения ще са в сила до 24.00 часа на 18.06.2020 г. /четвъртък/.
„Умолявам всички карантинирани да спазват наложените им ограничения. Градската градина ще бъде отворена от петък /19.06.2020 г./ Дезинфекцията на града и общината ще продължи до края на месец юни.“ - допълни кметът.