Проведе се каяк събор Тунджа - Жребчево 2020 г.

На 24, 25 и 26 юли 2020 г. в с. Баня, покрай река Тунджа, се проведе традиционният каяк събор Тунджа – Жребчево 2020 г. Едно събитие, от спортния календар на Община Нова Загора, по инициатива на Многоспортов туристически клуб „Тунджа – Жребчево“.
Участниците в събора имаха възможност да покажат уменията си в майсторско управление на каяк в „бърза вода“, а начинаещите и присъстващите за първи път на събитието се насладиха на приятни мигове по водите на язовир Жребчево.
Изключително многообразие на участващите гребни лодки – едноместни, двуместни, сит он топ каяци, кану и за пръв път по трасето премина 6 местен рафт с гребци от София. На местата с по-голяма сложност на участниците помагаха лицензирани инструктори по воден туризъм, осигурени от Туристическия клуб – домакин на събитието. Домакините любезно предоставиха на всички участници отлични условия за бивакуване в базата си покрай река Тунджа. Участниците бяха приятно изненадани и стимулирани в юлските жеги от поднесените, в средата на маршрута, студени газирани напитки и минерална вода, осигурени от Община Нова Загора.

Най-малък участник – Лея Блажева , 9 г. от Плевен.

Най-възрастен участник – Гавраил Гавраилов, 75 г. от Ямбол.

От най-далече – Харалт Льохр от Хамбург, Германия.

Най-атрактивен участник – Николай Тодоров от София, със сгъваема лодка - собствено производство.