Поздрав на председателя на ОбС - Нова Загора Георги Николов по повод Първия учебен ден

Уважаеми учители, педагогически специалисти и родители,
Скъпи ученици, мили първокласници,
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод първия учебен ден и откриването на учебната 2020-2021 година. 15 септември всяка година е ново начало, спомен, предизвикателство и мил празник, свързан с едни от най-приятните емоции и спомени в живота ни.
Скъпи първокласници,
Днес Вие за пръв път ще чуете училищния звънец и ще прекрачите прага на класната стая. Предстои Ви една интересна година, през която ще израснете на ръст, но и на опит и знания. Пожелавам Ви училището да се превърне във Ваш втори дом, а учителите - в истински приятели! Бъдете здрави, старателни и трупайте знания, както трудолюбивите мравки подготвят своите запаси за зимата - с търпение и постоянство.
Мили ученици,
Бъдете усърдни в учението и ненаситни за нови знания! С упоритост и целеустременост откривайте и опознавайте света около Вас, покорявайки все нови върхове. Помнете, че успехът идва с постоянство, търпение и много труд и не спирайте да преследвате мечтите си.
Уважаеми учители и родители,
Според древногръцкия историк Плутарх "Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален." Затова, с целия респект, който изпитвам към Вас, Ви благодаря за усилията, с които подкрепяте нашите деца. Пожелавам Ви да бъдете все така хората, които им вдъхват знания и сила, за да вървят те смело и решително напред, дори и в съвременните условия на изпитания.  Бъдете  здрави, удовлетворени и много щастливи!
Честита нова учебна година! С вяра и късмет – по пътя напред!