Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод Първия учебен ден

Уважаеми учители и ученици, скъпи първокласници, родители,
Честит първи учебен ден!
Честит празник на всички, които носят училището в себе си –  като потребност, надежда и очакване!
Всяка година на 15 септември  витае празнична атмосфера, която въвлича всички нас - малки и големи, в едно стремглаво препускане в света на знанието и любознателността. Това е денят с най-много усмивки  и с най-много вяра в бъдещето.
Мили първокласници,
Обръщам се първо към Вас, защото Вие сте най-развълнувани днес. За пръв път ще влезете в родното училище и ще подадете ръка на своите учители!  Бъдете смели, защото те ще бъдат Ваша опора и вдъхновение! Имайте щастливо детство, изпълнено с незабравими мигове и много знания!
Скъпи ученици,
Имайте вяра в бъдещето, образованието и Вашите учители, които с любов и търпение ще Ви открият един необятен свят. Пожелавам Ви ярък и запомнящ се 15 септември, придружен от широки усмивки, старание, търпение и успех!
Уважаеми Учители,
Благодаря Ви за усърдието, с което предавате знанията си на нашите деца, за да ги образовате и възпитате, да ги научите да си поставят високи цели и с труд и постоянство да ги постигат. Пожелавам Ви от сърце здраве, сила на духа и воля за нови успехи. Не спирайте да отстоявате духовността с професионализъм, съчетан с мъдрост и търпение.
Скъпи родители,
Възпитавайте децата си в изконните ценности, обръщайте им достатъчно внимание, обичайте ги силно, вярвайте в тях и ги подкрепяйте. Бъдете техният пример и опора и им помагайте да поставят основите на живота.
Пожелавам на всички ведра, плодотворна и успешна учебна година.
На добър час!