ОТНОВО В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА СТАРТИРА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ТОПЪЛ ОБЯД ПО ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ – 2020 г.“

Oт днес, 28 септември 2020 г., Община Нова Загора отново стартира  безплатното предоставяне на приготвена храна за обяд на 150 души от най–рисковите и уязвими групи. Услугата се предоставя в 26 села и града и е предназначена за лица, които са затруднени да осигурят сами прехраната си, поради бедност и продължителна социална изолация в условията на продължаващата извънредна епидемиологична обстановка.
Инициативата се реализира в изпълнение на ПроектЦелево подпомагане с топъл обяд в община Нова Загора“, финансиран по ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ – 2020 г.“ Средствата, необходими за реализация на проекта са в размер на 10 875  лв. и са осигурени от Агенцията за социално подпомагане. 
Крайните бенефициенти ще получават напълно безплатно приготвена храна  за обяд /супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт / в делничните дни на месеца. С оглед прилагане на най-високите стандарти и критерии за санитарно – хигиенна безопасност и противоепидимична защита, храната ще се предоставя в кутии за еднократна употреба.