Проведе се Нетрадиционна изложба на новозагорски художници "Стефан Демирев“ Майски салон 2020" през септември

В топлата есенна вечер на 30 септември, новозагорските художници отново се събраха, за да подредят за поредна година своите произведения на изкуството, но този  път по малко по нетрадиционен начин в Майски салон 2020 през септември. Тази година, през месец май, не се състоя тази дългоочаквана художествена експозиция, предвид епидемичната обстановка, която обхвана цялата страна, но въпреки трудностите тя вече радва окото на своите посетители. 
В памет на известния новозагорски художник Стефан Демирев, традицията продължава да се поддържа жива и до днес, защото негова цел е било да продължи да се развива културно-историческото наследство в нашия край като бъдат показвани пред публика най-новите творби на новозагорски художници. Тази година събитието се състоя на втория етаж във фоайето на читалище „Д. П. Сивков - 1870“, което е и организатор на мероприятието, заедно с инициативен комитет „Майски салон“ и бе уважено от Станимира Кънчева – началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“, общински съветници, културни деятели, общественици и граждани.
Началото бе поставено от Атанас Зоев, който приветства всички присъстващи и благодари на участниците за ентусиазма и вдъхновението, с които се включват  всяка година в изложбата. Той предостави думата на най-дейния организатор - Андрей Андреев - Дъфи, който изказа радостта си от факта, че всяка година изложбата привлича нови любители на художественото изкуство. Всички участници и гости приветства и г-жа Елена Арабаджиева – секретар на НЧ „Д. П. Сивков-1870”, която използва повода да изрази своето задоволство,че читалището има възможност за поредна година да бъде домакин на престижния форум.
В „Стефан Демирев” - Майски салон 2020 г. се включиха 13 творци: Живко Динев,  Андрей Андреев – Дъфи, Несъница Лазур, Атанас Зоев, Дарена Захариева, Зорница Петрова, Красимира Трифонова – Тилева, Димитър Николаев, Митьо Маринов, Даниела Младенова, Снежана Енева, Милица Георгиева, Емил Паркър и др. Публиката имаше възможността да се потопи в магичната топлина на картините, създадени от акварел, маслени бои, абстракция, живопис и много други, изпълнени с цветна палитра от багри и нюанси, за да усетят живителния прилив на авторското им вдъхновение и да посетят мислено близки и далечни места. Изложбата ще остане във фоайето на НЧ „Д. П. Сивков – 1870” и през следващата седмица, за да могат новозагорци и гости на града да се разходят из света на изкуството и красотата, усещайки емоцията от уникалните и динамични произведения на изкуството.