Официално открито бе Националното изложение "Живата традиция Нова Загора 2020"

В навечерието на 14 октомври – Петковден, Нова Загора се усмихва по-красива от всякога, въпреки дъждовното време навън. С празнична програма, на 9 октомври, бе официално открито изложението на майсторите на художествени занаяти „Живата традиция“, организирано от Община Нова Загора и фирма „Експо контакт“. 
Всяка година, в началото на месец октомври, в красивия ни и обновен град, се събират майстори от близко и далеч, за да представят своите занаятчийски умения и уникалните си автентични  изделия пред жители и гости на града.
В присъствието на стотици присъстващи, сред които бяха и кметът на община Нова Загора Николай Грозев, народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете на Общината - Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят на Общината - Ангел Стойчев, както и общински съветници, бе дадено началото на  Националното изложение „Живата традиция Нова Загора 2020“. Честта да открие събитието имаше заместник-кметът Светла Стоянова, която се обърна към всички с думите: „С пълно сърце Ви приветствам с "Добре дошли" на празника, който споделя настроения! Бъдете здрави и пазете българския дух и култура. Бъдете позитивни и усмихнати. Желая на всички пъстрота и любов, с която да се заредите по време на тези специални за Нова Загора дни!"
Във вечерта, посветена на родните традиции и занаяти, в магията на българския бит и култура ни пренесоха и малките патриоти от клуб „Млад родолюбец“ при НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора и Регионален клуб „Традиция", които представиха по необикновен и колоритен начин възстановка на традиционна „Кръщавка“.
Специални благодарности и на талантливите деца от Фолклорна формация „Аглея“ при ОШИ „Илия Аврамов“, клас „Народно пеене“ и танцьорите от: ДЮФА „Загорчета“, Формация „Димитров“ и Танцова школа „All steps”, които с кръшните си народни танци се вплетоха в пъстрата палитра на красивия и весел празник и ни понесоха в магията на българските занаяти.