Поздрав на кмета на община Нова Загора - Николай Грозев по повод празника на Нова Загора 14 октомври - Петковден

Уважаеми съграждани, 
С огромна радост  Ви поздравявам с Празника на Нова Загора - деня, в който почитаме нашата небесна закрилница Света Преподобна Параскева, наричана още Петка Българска, покровителка на народа ни, пазителка на семейното огнище и свещен символ за родния ни град. В дни като днешния всеки се завръща от близко и далече в малкото ни китно градче, което носи своята история, има своето настояще,  и уверен съм -своето светло  бъдеще, за да прекрачи отново прага на бащината къща, да усети топлината на родния дом и да се докосне до свидното и съкровеното. Затова с любов трябва да съхраним  духа на града ни и да не спираме да черпим от него сили и вдъхновение, за да пребъде нашата Нова Загора.
За мен, като кмет на града, има особено значение фактът, че вече тринадесета година сме заедно, преминали през трудности, но и достигнали много възходи в развитието и просперитета на града, винаги съвместно и с устрем в работата, която вършим за добруването на родния край! Освен чувство на радост, в днешния ден, изпитвам и чувство на гордост, защото този град се развива благодарение на всеки един от Вас. Затова нека отбележим този празник като ден на осъзнато самочувствие, на надежда за бъдещето, общоградска солидарност и щастлива съдба. Пожелавам си да имаме мъдростта да различаваме правилното от неправилното и силата да избираме доброто, както за големите решения, пред които сме изправени, така и във всекидневните ни малки избори, в отношението ни един към друг.
Скъпи новозагорци,
Нека празникът на небесната светица озари с радост и надежда всеки дом и донесе на всички здраве, успех и благополучие. Нека с годините се трупат поводи за гордост, за радост и моменти на истинско удовлетворение от добре свършената работа.  Днешният празничен ден да е повод  да отворим сърцата си за позитивното, което ни обединява и ни прави по-силни. Пожелавам Ви празнично настроение с вярата, че съграденото от нас днес, е това, с което ще ни помнят утре. Затова нека бъдем настойчиви и обединени в идеите си, мъдри и последователни в решенията си, защото ние изграждаме града, а той изгражда нас!
На всички именици желая с гордост да носят имената си, здраве и вяра в доброто!
Честит Петковден!