Проведе се творческо събитие по проект "Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство"

На 21 март, на централен площад „Свобода“, се проведе творческо събитие по проект „Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“ на сдружение „Творчески комплекс Инкубатор“, гр. Пловдив. Имаща за цел да стимулира, подкрепя и популяризира изкуството на млади артисти и автори, организацията днес предостави на новозагорските таланти безвъзмездно поле за изява.
Началото постави изложбата на макаронени изделия, изработени от талантливата Станимира Савова, която е само на 15 години, но вече позната и обичана от новозагорци. В колоритната сценична програма, малко по-късно, се включиха Фолклорна Формация „Аеда“; Фолклорна Формация „Лазарче“ и солисти от Школа по народно пеене, клас „Народно пеене“ с ръководител Велина Стайкова; Клуб по спортни танци „Яница-Т.А.“ с ръководител Йордан Йорданов; солисти от клас „Поп пеене“ с ръководител Иванета Маркова и Вокална група „Пеещи ноти“ към СУ „Христо Ботев“ с ръководител Димитрина Димитрова.
Сред присъстващите, дошли да се докоснат до магията на изкуството и да станат свидетели на новозагорския плам и талант, бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заедно със заместник-кмета Ивайло Енев.
Усмихнати и сияещи, изпълнителите завладяха развълнувана публиката, която бурно и възторжено ги аплодираше.