Благотворителен концерт на СУ „Христо Ботев“

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев и секретарят на Общината Ангел Стойчев бяха сред многобройната публика на благотворителния концерт, организиран от СУ „Христо Ботев“, съвместно с НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ на 19 април 2023 г. от 19 часа в театралния салон на читалището. Благородната инициатива е  на учениците от XI-ти „в“ клас. Лъчезарните водещи изказаха  уважението си към официалните гости и всички присъстващи в залата и ги приветстваха с „Добре дошли!“ .
На призива на единадесетокласниците „Да подкрепим деца в нужда, да сбъднем детски мечти!“ се отзоваха техни съученици и ентусиазирани художествени колективи и изпълнители от Нова Загора: Деница Костова; ТШ „All steps – Всички стъпки“ - Нова Загора с художествени ръководители Павлина и Стоян Петрови; ФФ „Аеда“ с художествен ръководител Велина Стайкова към ОШИ „Илия Аврамов“; Клуб по спортни танци „Яница – Т.А.“ с художествен ръководител Йордан Йорданов; Клуб за народни танци „Балига“ с художествен ръководител Росица Мангърова.
Всички те оживиха сцената с таланта и усмивките си и превърнаха концерта в истинско удоволствие.
„Благодарим, че отделихте от времето си и отворихте сърцата си!“, с тези думи водещите се обърнаха към публиката и съобщиха, че благодарение на съпричастността на всички, сумата, събрана от вечерта надхвърля 5 000 лв., която ще отиде за техни съученици в нужда.