Община Нова Загора почете паметта на Апостола на Свободата

На днешната паметна дата - 19 февруари, България отбелязва 143 години от обесването на най-емблематичната фигура в българската история - Васил Иванов Кунчев – Левски. Наричаме го още Апостола на свободата, революционера - идеолог на освободителното движение и национален герой, който може да служи за пример на всеки един българин. Името му е синоним на свободата, на пълното себеотдаване, на дълбоката вяра в Идеала.
По повод годишнината от кончината на Левски, Община Нова Загора и НЧ ''Д. П. Сивков – 1870'' организираха пред паметника на Апостола общоградско поклонение и почетен караул. В тържествената церемония участваха възпитаници на училищата и фолклорна формация ''Аеда'', която изпълни народна песен за Дякона.
За да сведът глави пред паметното дело на великия българин, бяха дошли: кметът на oбщина Нова Загора Николай Грозев; председателят на Общински съвет - Георги Николов; заместник-кметовете Светла Стоянова, Ивайло Енев и Маргарит Тодоров; Веселина Трънова – секретар на Oбщината; oбщински съветници; културни деятели; деца от детски градини и ученици; много граждани. Те поднесоха венци и цветя, в знак на преклонение, пред отдадеността на Апостола на род и родина и пред саможертвата му в името на България.