Усмихната Нова Загора с празнично настроение и премяна

Днес Нова Загора очаква Баба Марта отново преобразена и усмихната. С блясък в очите, възпитаниците на училищата и детските градини украсиха своите дръвчета в централната градска част, с оригинални и майсторски изработени мартеници. Малчуганите от СОУ „Иван Вазов“, СОУ „Христо Ботев“, ОУ „Христо Смирненски“, НУ „Св. Паисий Хилендарски“, НУ „Любен Каравелов“ и целодневните детски градини участваха в инициативата с много ентусиазъм и вълнение.
Невероятно настроение на жителите и гостите на града донесе Общинското ръководство, като превърна централната част в пъстра и богата картина на пролетта.
Красотата се пренесе и в Общинската библиотека, където бе организирана, превърналата се в традиция, изложба на мартеници. Нетърпеливи да посрещнат пролетта и с надежда да са румени и засмени, малките новозагорчета отправиха своя поздрав чрез изработените с много въображение и вдъхновение мартеници.
Всички желаещи да се докоснат до първомартенския дух, могат да разгледат прекрасните творения на малките сръчковци във фоайето на библиотеката.