Първомартенски поздрави за ръководството и служителите на Община Нова Загора

Днешният първомартенски ден е празник за малки и големи. Да закичат с мартеници ръководството на Община Нова Загора и служителите в Общинска администрация в ранното утро пристигнаха от Дом за стари хора в с. Баня. Усмихнатата Баба Марта изказа благодарност на кмета Николай Грозев за загрижеността и вниманието, с което подхождат винаги към проблемите на хората от третата възраст и пожела на всички здраве, успехи и пролетно настроение.
След тях, градоначалникът и неговият екип бяха посетени от петгодишните Ема и Димитър от подготвителна група „Мечо Пух” в ЦДГ „Детски свят” и техния ръководител Румяна Дойчева. Облечени в пъстроцветни носии, децата закичиха кмета Николай Грозев с пожелание за здраве и късмет. Г-н Грозев изказа благодарност на малчуганите за чудесната инициатива и ги почерпи с лакомства.
Традиционно на 1 март в Общината гостуват и дечицата от Детската ясла. И този път малките палавници не забравиха своите приятели от Общинска администрация. Красивата Баба Марта и засмените малчугани бяха посрещнати от ръководство и служители на Община Нова Загора във фоайето на втория етаж. Дечицата изпълниха пролетни песни, стихове и развеселиха присъстващите със звънките си гласчета и първомартенски хорца. Директорът на ПДЯ Елена Михнева поднесе сладка пита на заместник-кмета Светла Стоянова и благодари за проявяваната съпричастност и съдействие при разрешаване на въпросите, касаещи детското заедение.Присъстващите бяха закичени с червено-белите пролетни символи с пожелания за здраве и успех. Дечицата бяха почерпени с лакомства и си тръгнаха доволни и щастливи, а след тях възпитаници на Професионална гимназия по техника и технологии „Ат. Димитров”, заедно с директора на учебното заведение Милена Димитрова поднесоха своя поздрав към г-н Грозев, неговия екип и служителите на Общинска администрация.
С нестандартни и оригинални мартеници, изработени като медени питки, изненадаха ръководството и служителите в Общината ученици от Професионална гимназия по селско стопанство, начело с директора г-жа Стефанова.
В първомартенските поздрави и наричания за здраве и късмет, се включиха и деца със специални образователни потребности от Ресурсен център, заедно с  придружаващите ги Велина Данева- логопед и Митошка Стоянова –психолог, както и ученици от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, които зарадваха градоначалника и неговия екип със собственоръчно изработени мартеници.
Празничното настроение на децата продължи в театър „Минко Балкански” със специалното първомартенско тържество, организирано като подарък от Общината за всички малчугани от детските заведения в града.