С вълнуващ Първи учебен ден започна учебната 2023/2024 г. в община Нова Загора

15 септември се превърна в празник за всички училища в община Нова Загора. Те се оживиха от порасналите си възпитаници и техните родители. Тържествата  по повод началото на учебната година започнаха с националния химн, посрещане знамената на училището, с красиви стихове, с приветствия за „Добре дошли!“  и с много усмивки.
Първият учебен ден беше особено вълнуващ за първокласниците, които прекрачиха прага на родното школо. Във всяко от училищата те бяха посрещнати с тържествен ритуал. Като на празник имаше изпълнени с много трепет песни, стихове, танци. Да е успешна 2023/2024  година пожелаха на възпитаниците си и своите колеги директорите на учебните заведения и дадоха старт на Новата учебна година.
Пожелания по повод 15 септември отправи в свой поздравителен адрес до  всички училища на територията на общината и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева.
Тя сподели с радост лично тържеството на СУ „Христо Ботев“, където я посрещнаха с широки усмивки.
„Уважаеми учители и родители, възпитанието е изключително важно, тъй като бъдещето ни е в нашите деца. Нека да бъдем все така тяхна опора, да ги насърчаваме и напътстваме с много любов! Желая Ви здрава и успешна учебна година, мили деца!“, каза г-жа Захариева, а малко по-късно, заедно с целия си екип посети и началния етап на училището.
Всички учебни заведения в гр. Нова Загора бяха уважени от членове на ръководния екип на Община Нова Загора. Председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев и директорът на дирекция „Финансова и административна дейност“ Иванка Михова присъстваха на празника на ПГТТ „Атанас Димитров“.
Специални гости през деня бяха: в СУ „Иван Вазов“ - секретарят на Общината Ангел Стойчев и директорът на дирекция „Регионално развитие и стопанска политика“ Тони Димитрова; в НУ „Любен Каравелов“ - заместник-кметът Нина Генчева; в ПГСС - заместник-кметът Ивайло Енев и началникът на отдел „Счетоводен“ Радка Димитрова; в НУ „Свети Паисий Хилендарски“ – началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова.
Денят донесе много емоции и незабравими изживявания, създаде празнично настроение и вдъхнови учители и ученици за една успешна и благодатна Нова учебна година.