Покана за дългоочаквания празник на родния ни град – Петковден!

Уважаеми съграждани и гости на красива Нова Загора,
Заповядайте заедно да отпразнуваме дългоочаквания празник на родния ни град – Петковден!
Нека този  светъл ден да започнем с празнична света литургия в църковния храм „Света Петка Българска“ – покровителка на Нова Загора, за да отправим молитви към светицата за здраве и благоденствие на всички ни.
От 10 часа всички желаещи могат да  присъстват на тържествената церемония с участието на Национална гвардейска част и Гвардейски представителен духов оркестър. Община Нова Загора и Танцова школа „All steps” са помислили и за всички Вас, любители на българската народна музика. На красотата и изяществото на народните танци ще може да се насладите във фестивала „Фолклорна омая“, който ще се проведе за първи път. В обедните часове на деня състави от близко и далеч, след танцувално дефиле, ще покажат своите умения на Градския площад. За финал всички дружно ще се хванем в едно пъстро общоградско хоро.
Кулминационният момент в тазгодишната празнична програма ще бъде от 19 часа пред НЧ „Д. П Сивков – 1870“,  където своя поздрав ще отправи към всички Вас - новозагорци и гости на града, талантливата Петя Панева.
Очакваме Ви с нетърпение!