Празник на четириногия приятел под наслов „Бъди човекът, който кучето ти мисли, че си!“

Неделният ден започна с щедро слънце и поредното събитие в гр. Нова Загора от програмата по повод Петковден. Община Нова Загора и доброволците от „Ние сме техният глас, бездомничета Н.З.“ привлякоха с новата си инициатива новозагорци от различни възрасти. Заедно със своите най-добри приятели – кучетата, те се събраха в Конна база „Макс“ за да празнуват - Празник на четириногия приятел под наслов „Бъди човекът, който кучето ти мисли, че си!“ Той започна с дефиле на стопани с осиновените си любимци под мотото „Осиновен – най-добрата порода“.
Екипът на „Кучилище“ гр. Стара Загора демонстрира как кучето, независимо от породата си, може да бъде приучено да изпълнява команди. Присъстващите имаха възможността, с помощта на специалистите, да преведат своя любимец по подреденото трасе за обучение. Както бяха обещали в програмата, организаторите се бяха погрижили празникът да бъде полезен и забавен. По атрактивен начин бяха вплели представяне на най-добрата грижа за козината и кожата на животните от любезните специалисти от Груминг салон „Арчи“ гр. Стара Загора със забавни игри и викторини за децата. Те, най-малките, показаха колко познания имат за своите приятели и най-вече любовта си към тях.
Ветеринарна клиника „Тия – Вет“, Нова Загора също присъстваше със своите представители. Д-р Тихомир Томов на място прегледа свои четириноги пациенти и раздаде съвети за здравословна грижа.
Безспорно денят доказа, че кучето заслужено е най-добрият приятел на човека, както и че стопаните на кучета са най-добрите човеци.