Празник в с. Съдиево, общ. Нова Загора

На 19 октомври 2023 г., когато Православната църква почита паметта на всебългарския небесен покровител - преподобни Йоан Рилски Чудотворец, с. Съдиево отбеляза своя празник. Той беше споделен от председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кмета Нина Генчева, общински съветници, кметове на населени места, жители и гости на селото.
Тържественото събитие започна с организирана от Кметство с. Съдиево и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1826“ кулинарна изложба.
С приветствие по тържествения повод към събралите се на площада се обърна домакинът – кметът на селото Ленко Влаев.
Поздрав по повод празника отправи и заместник-кметът на Общината Нина Генчева. Тя пожела „здраве, щастие и благополучие“ и връчи поздравителен адрес от името на общинското ръководство.
Първият музикален поздрав беше от най-малките домакини от ДГ „Дъга“ с танца „Листата падат“. Танцуваха и възпитаниците от ОУ „Христо Ботев“, с. Съдиево на фона на стихове за родината. В тържествената програма прозвучаха и народни песни, без които не минава нито един български празник, изпълнени от ПК „Здравец“.
Вечерта продължи с фолклорни ритми и Фолклорен състав „Сака“ от гр. Бургас. Изви се игриво хоро, на което се заловиха домакини и гости – всички усмихнати и заредени с празнично настроение.