На 21 октомври село Любенец тържествено отбеляза своя празник

В есенната вечер на 21 октомври, жители и гости на с. Любенец се събраха, за да отбележат тържествено своя празник. Те бяха поздравени от кмета на селото Мария Петкова, която пожела много радост, щастие и здраве във всеки дом, повече вяра и благополучие.
Своите специални благопожелания към празнуващите отправи и заместник-кмета Ивайло Енев, който засвидетелства още веднъж уважението на цялото общинско ръководство и администрация към всеотдайността, с която любенци работят за обновяването на родното им място. Г-н Енев пожела Свети Иван Рилски да бди над тях и семействата им и благославя делата им.
В празничната програма участие взеха децата на Любенец, Група за автентичен фолкор, с. Любенец, Ирен Михалик и Дарина Христова от ОШИ „Илия Аврамов“, клас „Народно пеене“, с ръководител Пламена Господинова, както и Танцова школа „Всички стъпки“ с художествени ръководители Павлина и Стоян Петрови. Изпълнителите внесоха много настроение и заредиха присъстващите с магията на красиви стихове, песни и танци.
Достоен завършек на красивия празник беше сияйната заря, която освети небето.