ЦДГ "Бодра смяна" отпразнува своя юбилей

Целодневна детска градина „Бодра смяна“ отпразнува подобаващо своя 30-годишен юбилей. Тържеството под наслов „Светът на детството“ се състоя на 11 май от 17.00 ч. в театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“. Да споделят радостта на празнуващите малчугани и удовлетворението на учителите от пълноценно изминатия тридесетгодишен път, сред публиката бяха заместник-кметът Ивайло Енев, секретарят на Общината Веселина Трънова, началникът на отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика“ Соня Петрова и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева. Г-н Енев поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който той изказва специална благодарност на директора и учителския колектив на ЦДГ „Бодра смяна“ за отдадеността, неуморния труд и полаганите ежедневни грижи, а на децата пожелава безгрижно детство и успехи по пътя на знанието.
След официалната част започна и концертът „Светът на детството“, с който палавите малчугани разкриха част от вълшебния си свят - свят със слънце и синьо небе. Свят на хармония, на любов и разбирателство, свят, изпълнен с много вълнения, смях и весели игри, безгрижен свят, където даже и невъзможното става възможно. Танците, песните и греещите от щастие лица на децата очароваха присъстващите, които изразиха своето възхищение от постигнатото от учителите на детското заведение. През този дълъг период от 30 години те са поддържали жив огъня на духовността, а детската градина се е превърнала в неизчерпаем източник на познания, опит и авторитет. Днес ЦДГ „Бодра смяна“ е едно прекрасно място, в което се съчетават професионализмът, любовта, творчеството, амбициите и вълшебният свят на детството.
На финала директорът на ЦДГ „Бодра смяна“ Мариела Димитрова представи своя колектив и детските групи, взели участие в концерта. Тя изказа благодарност на всички спомогнали за подготовката и реализацията на празничното тържество – Община Нова Загора, НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“, библиотеката при читалището и др. Г-жа Димитрова обяви и поздравителните адреси, получени по случай тридесетгодишнината на детското заведение от народния представител в 43 НС Галя Захариева, РИО Сливен, ЦДГ “Детски свят“, ОДЗ “Тракийче“, ЦДГ „Слънчице“, ЦДГ „Надежда“ и др.