Годишен концерт на Танцова школа "All steps"

Всяка година концертите на танцова школа „All steps“ се очакват с огромен интерес и нетърпение от почитателите на народните танци. Пламенните хоротропци и техните ръководители Стоян и Павлина Петрови останаха верни на себе си и поднесоха един невероятен спектакъл на своята публика на 13 май в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков - 1870“. Грандиозният концерт беше уважен от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, народния представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев и секретаря на Общината Веселина Трънова. 
Казват, че танцовият фолклор на един народ е мярка за неговия духовен живот. А българският танцов фолклор, е извънредно богат и разнообразен, както ни показаха темпераментните танцьори от „All steps“ с изиграните народни танци от шестте хореографски области на страната. Присъстващите останаха запленени от ситните и широки северняшки хора, тежките пирински стъпки, стегнатата и остра игра от Шоплука, грациозните ръченици от Тракия и ритмични танци от Добруджа. Жизнерадостните и емоционални хора се редуваха с грациозното и изящно изпълнение на танцьорите от гр. Ямбол и невероятните български народни песни и звънките гласове на Фолклорна формация „АЕДА“. С нестихващи аплодисменти и овации зрителите наградиха и най-малките танцьoри в „All steps“ 4-6 годишните групи.
За своето шестгодишно съществуване танцова школа „All steps“ се превърна в една от водещите културни институции в Нова Загора и общината, като репертоарът й се обогатява и разнообразява постоянно. През изминалата година „All steps“ развълнува своите почитатели с танца „Севдо, Севдо“ по хореография на проф. Николай Цветков и музика на Петьо Кръстев. Този път на сцената, за първи път пред своята публика, те представиха най-новия си танц по хореография на Георги Гаров и по музика на Петьо Кръстев – „Селското“, който беше и кулминацията на вечерта.
В края на концерта Стоян Петров изказа благодарност на Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ за оказаната помощ при организацията на културната проява. Той изрази радостта си, че са успели да запалят и увлекат след себе си толкова малки деца, които се обучават в школата не само да танцуват, но се възпитават и в любов към родното. На сцената бяха представени и трима зрелостници, които тази година напускат редиците на „All steps“. Като подарък, техните колеги им поднесоха колаж от снимки, за спомен от годините прекарани заедно. Сцената беше отрупана с цветя от почитателите на народните танци на танцовата школа, сред които и цветя от Община Нова Загора, от народния представител Галя Захариева, ДЮФА „Загорчета“ и др. След нестихващото скандиране на публиката "Още,още“ зазвучаха народни ритми и зрители и танцьори се хванаха на едно хубаво българско хоро.