Нова Загора - домакин на Държавно първенство по кикбокс

За втора поредна година Нова Загора е домакин на Държавно първенство по кикбокс, стилове „К1” и „фул контакт”, организирано от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, Спортен клуб „Pride and Glory 2001” и Община Нова Загора. В продължение на два дни от 14 до 15 май в него ще вземат участие повече от трийсет спортни клубове от цялата страна и над 200 състезатели в различните категории и възрастови групи. На официалното откриване на спортното мероприятие присъстваха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Светла Стоянова, Ивайло Енев и Маргарит Тодоров и секретарят на Общината Веселина Трънова, съпредседателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Димитър Ангелов, секретарят на Федерацията и главните селекционери на националния отбор.
Кметът Николай Грозев изрази радостта си от факта, че Нова Загора за втори път е домакин на това престижно състезание и пожела на всички спортисти честни и оспорвани битки, в духа на разбирателството и толерантността. Съпредседателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Димитър Ангелов поднесе символичен подарък на г-н Грозев - чифт професионални ръкавици за кикбокс и изказа благодарност за добрата организация на мероприятието. Той допълни, че гостоприемството на новозагорци и удобствата на спортна зала „Младост“ правят Нова Загора най-удачното място за провеждане на този вид състезание. Г-н Ангелов изказа благодарност на ръководството на Общината за това, че работят усърдно за развитието на спорта и създават подходящи условия за израстването на младите спортисти.
В Държавното първенство по кикбокс и муай тай ще вземат участие и шестима представители от новозагорския клуб „Pride and Glory 2001”, водени от треньора си Иван Иванов. Сред тях е и нашата гордост - шестнайсет-годишният Константин Михайлов, който прослави България и се завърна наскоро от Световното първенство по муай тай в Тайланд със сребърен медал. По стъпките на славата върви и неговата съотборничка Карина Петкова, която тренира само от девет месеца, но има участие вече в 4 състезания и една шампионска титла. Треньорът Иван Иванов сподели, че очаква достойно представяне в Държавното първенство.