Традиционен прием на кмета Николай Грозев за абитуриентите-отличници

Засмени лица, огрени от порива на младостта, изящни рокли и модерни костюми, гримове, прически, неповторимо съчетание на цветове и форми, изисканост във всеки детайл – красиви, блестящи, неотразими.. това са те - отличниците на випуск 2016!  В този ден – 14 май, те са по-прекрасни от всякога, защото ги изпращаме с много обич и сдържана тъга на специалната вечер, която кметът на община Нова Загора Николай Грозев организира по случай 24 май, празника на славянската писменост, на българската наука и култура и във връзка с успешното завършване на средното им образование. В тихата майска вечер, сред опънатите шатри, с наредени изящно маси и потъналата в зеленина градина на Общината, те и техните директори бяха посрещнати лично от домакина г-н Грозев и неговия екип. За да споделят тези вълнуващи за младите хора мигове, гости на приема бяха: министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, заместник-областният управител на Област Сливен Веска Вълчева и директорът на Регионален инспекторат по образованието гр. Сливен Бисерка Михалева.
Кметът Николай Грозев поздрави зрелостниците за усилията, трудолюбието и упоритостта, които са показали по време на своето обучение, а техните учители, за това, че са възпитали такива отговорни и уверени млади хора. „Искрено Ви желая да се реализирате в избраната от Вас професия, но да не забравяте, родния си дом, родния си град, своите учители, родители и приятели. Защото всичко, което правим за града и общината го правим за Вас, с надеждата, че ще се завърнете и ще продължите да работите за развитието и просперитета на своя роден край“.
Министър Десислава Танева поздрави кмета Николай Грозев за чудесната инициатива – да подарява всяка година по една прекрасна вечер на най-добрите ученици в града, по случай тяхното дипломиране. Тя се обърна и към зрелостниците, като ги приветства за постигнатите високи резултати и отличен успех и им пожела да следват упорито своите цели, но да помнят, че човек e богат, не с това, което е взел, а с това което е дал и направил за общността в родния си край.
Последваха музикални поздрави към присъстващите,  в изпълнения на деца от школата по изкуства „Илия Аврамов“ и ДЮФА „Загорчета“. Дори и падналият дъжд не развали доброто настроение на младите хора, които се забавляваха пяха и танцуваха. В края на вечерта отличниците получиха по един традиционен подарък - снимка в рамка с кмета Николай Грозев и неговото лично послание към всеки от тях.
Поредното ято бели лястовици отлита от родното гнездо. Пожелаваме им да не забравят най-добрите уроци по доблест и родолюбие и да помнят посланието на Антоан дьо Сент Екзюпери към Малкия принц, че най-хубавото се вижда само със сърцето!
На добър час, скъпи зрелостници, в училището на живота!