Шестимата състезатели на "Pride and glory 2001" Нова Загора спечелиха 3 златни и 3 сребърни медала на Държавното първенство по кикбокс

На проведеното двудневно Държавно първенство по кикбокс, стилове "К 1" и „Фул контакт“, чийто домакин за втори път беше Община Нова Загора, и шестимата наши състезатели спечелиха титли и медали. Повечето от тях вече са били носители на титли, сподели техният треньор Иван Иванов, който е подбрал най-утвърдените си състезатели за представяне в първенството. Световният вицешампион Константин Михайлов е вече добре познат сред своите съперници. На полуфинал той отказа своя съперник от „Виталика“ Монтана, а на финал, след два нокдауна - съперника си от „Армеец“ София. Така нашето момче спечели заслужено златен медал в стил "К 1" в категория 60 кг. Константин тренира от 4 г. в „Pride and Glory 2001”,  но има зад гърба си повече от 15 медала и титли. На стълбата на славата стъпи и неговата съотборничка Карина Петкова, която спечели златен медал в най-трудния стил в "К 1", с най-много разрешени удари. Със златен медал окичи гърдите си и Стоян Недев в стил „Фул контакт“ до 57 кг. Той има още две завоювани титли по „муай тай“ и "кикбокс", стил „Киклайт“ на състезанието за купа „Варна“. С бронзов медал беше отличен Божидар Петков стил „фул контакт“ в категория 63,5 кг. Божидар Димитров беше шампион за миналата година, носител на златен медал на проведеното Държавно първенство по кикбокс. С бронзов медал бяха наградени и Марин Димитров, и Християн Михайлов, които имат спечелени досега по един бронзов и един сребърен медал.
Треньорът на "Pride and Glory 2001" Иван Иванов сподели впечатления от перфектната организация на Държавното първенство, като изказа благодарност за това на Община Нова Загора и спонсорите на спортното мероприятие. Следващата изява на новозагорските състезатели ще бъде месец по-късно на първенството по „муай тай“ в Монтана, където ще се явят на квалификациите за световно, за да може догодина да представят страната ни в чужбина.