Традиционен прием на кмета Николай Грозев за учители и дейци на културата

Традиционният прием на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев по случай 24 май, деня на славянската писменост, на българската просвета и култура, с който той и неговият екип засвидетелстват своето уважение и  признателност към учители и дейци на културата се състоя на 16 май. В 20:00 ч. стилно украсената зала в Клуб на дейците на културата се изпълни с усмихнатите и пременени хора, които всекидневно със своя талант, усърдие и креативност допринасят за издигането на Нова Загора и общината като духовен и културен център.
Официален гост на тържествената вечер беше народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева.
Кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите с чувство на вълнение и благодарност: „24 май е един от най-щастливите дни от календара на България, защото ни обединява около съзнанието, че сме наследници на богата по смисъл и ценности християнска култура, която ни поразява със своята мъдрост, с просветителската си светлина и с тържеството на словото. Но 24 май е и личен празник на всеки от нас, защото словото започва с първата научена буква, с първата прочетена книга. И няма как в ден, като този да не си спомним нашите първи учители, които ни поведоха по необятната пътека на познанието.“ Той изтъкна водещата роля на учителите, като заяви, че всички ние, гражданите на модерна Нова Загора си желаем на днешния тържествен ден ново възраждане на националния ни дух. Кметът пожела на учителите и дейците на културата здраве, вдъхновение, упоритост и всеотдайност, за да продължат да работят със сърце и душа за израстването на достойни млади хора и да пазят и градят духовните ни ценности.
Приветствие отправи и народният представител Галя Захариева, която подчерта, че никога не се е чувствала по-горда с професията си на учител, както по 24 май. „Няма по-голяма награда за един учител от това, да остави следа след себе си в душите на децата, да ги види успели, знаещи и можещи и да знае, че и той има принос за израстването им“. Тя пожела на всички учители да си спомнят с чувство на гордост и умиление на всеки 24 май, че тяхната отговорна мисия да поддържат и разгарят пламъка на знанието сред младото поколение се увенчава с успех, като гаранция за това са отговорните и креативни млади хора, които успешно се реализират в избраното от тях поприще.
В знак на уважение към учителите и дейците на културата бяха връчени почетни грамоти, значка „Нова Загора“ и плакет със знака на Община Нова Загора за принос в развитието на образованието и културата. 
Вечерта премина с много настроение, като за това допринесоха и изпълненията на възпитаници на Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов“.