Селата Стоил войвода и Коньово отбелязаха своите празници

На 8 ноември – Деня на Свети Архангел Михаил – вожд на небесните сили, в борбата им срещу духовете на мрака и злото, своя празник отбелязаха две новозагорски села – Стоил войвода и Коньово.
Кметът - Минка Попова посрещна жители и гости на с. Стоил войвода, за да отбележат знаковата дата и годишнината от създаването на НЧ „Искра – 1875“. С думи на благодарност и мили пожелания тя постави началото на празника, в който с много плам и енергия се включиха изпълнителите от Клуб „Купонджии“ с художествен ръководител Стефан Коев и НЧ „Искра – 1875“.
Много настроение имаха и жителите и гостите на с. Коньово. Кметът – Митко Симеонов откри тържеството като пожела на всички много здраве и благополучие. За доброто настроение и за радост на всички присъстващи, със своите зареждащи изпълнения, в празника се включиха Танцова школа „All steps” и изпълнители от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1922“, с. Коньово.
Празниците на с. Стоил войвода и с. Коньово бяха уважени от: кмета на община Нова Загора Николай Грозев, народния представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, председателя на ОбС – Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете на общината Светла Стоянова и Ивайло Енев, секретаря на Община Нова Загора Веселина Трънова и кметове на населени места. Градоначалникът Николай Грозев поздрави всички присъстващи и им пожела здраве, благоденствие и вяра, че всичко добро предстои. „Продължаваме да работим в полза на гражданите, както до сега. В днешните трудни времена, трябва да бъдем задружни и да си помагаме взаимно, защото заедно можем да постигаме, всичко което си поставим за цел!“ – каза още кметът Грозев.
Вечерта продължи със заря и по стар български обичай – с кръшни хора.