Мемориален комплекс "Дом на доброто"

Мистика, история и лековита енергия се събират в Мемориален комплекс "Дом на доброто", Изграден в памет на прочутия лечител и пророк дядо Влайчо (1894-1981), той бе открит през 2019 г. в деня на големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица - 15-ти август. Проектант е младият казанлъшки архитект Силвия Папазова.

Къде се намира комплексът?

Мемориалният комплекс „Дом на доброто“ се намира в родното място на Пророка на народа - с. Коньово, общ. Нова Загора, разположено на около 15 км северозападно от град Нова Загора и на около 27 км югозападно от град Сливен.

Комплексът

Архитектурният комплекс се простира върху площ от 5 дка. Състои се от „Дом на доброто“ и скромен параклис, който носи името на свети Стефан, приживе небесен закрилник на дядо Влайчо.

В „Дома на доброто“ е оформен специален кът, където са изложени лични вещи на дядо Влайчо – Библия, кандило, писма, дрехи.

В параклиса почиват тленните останки на дядо Влайчо и праха на инициатора за построяването на комплекса – кмета на община Нова Загора Николай Грозев.

В комплекса има поставени пейки и беседки, като са оформени и приятни кътчета, в които човек да се наслади на истински душевен и физически релакс.

Работно време

Има места, за които колкото и да разказваш, магията от личното докосване и преживяване е несравнима. Трябва да я усетиш лично. Мемориалният комплекс „Дом на доброто“ е едно от тях. Той Ви очаква от сряда до неделя от 09:00 до 17:00 часа /понеделник и вторник - почивни дни/. Тел. за контакт: 0885830043. Посетете го, за да почерпите сили, да се обърнете към духовното и да почувствате доброто с цялата си същност.

 

При желание от Ваша страна да подкрепите Мемориален комплекс на Пророка на народа Дядо Влайчо в родното му село Коньово, моля направете това на банкова сметка:

Централна Кооперативна Банка АД, клон Сливен, офис Нова Загора
BG 84 CECB 9790 8455 2420 00
BIC: CECBBGSF
код за вид плащане – 445100