Новини

 •               
  На 16.04.2024 г. (вторник) от 15:00 ч. в залата на Общински съвет - Нова Загора, ул. „24-ти май“ 1, ще се проведе
  обществено обсъждане на Бургаската Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0125  “Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“ , в която партньор е и Община Нова Загора.

 • Уважаеми съграждани мюсюлмани,
  Приемете от мое име и от името на общинското ръководство най-сърдечни поздравления по повод празника Рамазан Байрам!
  Религиозните традиции са част от онази нишка, която ни държи здраво за семейството и нашите корени. Почитането на всяка една свещена от религиозния календар дата засилва вярата и добротата. Считаният за благословен месец от мюсюлманите Рамазан призовава вярващите да проявяват милосърдие и състрадание към бедните и нуждаещите се от помощ. Пожелавам Ви да съхранявате здрави своите добродетели! Благодетелността да има свещено място в сърцата Ви, а здравето, мирът и спокойствието в домовете Ви  да са отплата за предаността Ви към Бог!

 • Плевенската филхармония, Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров ще гостуват в Нова Загора на 17 април 2024 г. от 19:00 часа в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. Предстои една вълнуваща вечер, която ще оживи картини от любими стари български филми. Спектакълът „Да послушаме кино“ очаква с нетърпение да се качи на новозагорска сцена и да се срещне с нашата публика. Всички, които имат желание да се присъединят към нея и да станат част от това събитие, могат да закупят билети от касата на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“.

 • На 10 април стартира раздаването на хранителни помощи за нуждаещите се граждани от община Нова Загора. Те ще се получават в два временни пункта –пункт № 1 в Младежкия дом, ет.1 и пункт  №2  в кв.”Шести”, ул.”Освобождение”№1 - от 10 април до 15 май 2024 г.
  Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.
  Списъкът с правоимащи лица е изготвен от Агенцията за социално подпомагане, като включва две групи лица – едночленни и двучленни семейства, тричленни и по-големи семейства.
  Едночленните и двучленни семейства ще получат по един пакет с тегло 10, 890 кг. от 15 вида хранителни продукти както следва:

 • Уважаеми лекари и медицински работници,
  За мен е особена чест да Ви поздравя по случай 7 април - Световен ден на здравето и  Професионален празник на здравния работник в България.

 • На 6 април 2024 г. се проведоха Прегледи на читалищното любителско изкуство 2024, организирани от Община Нова Загора и НЧ „Диньо Петров Сивков – 1870”. Началото им беше поставено в 9 часа в театралната зала на читалището домакин, където присъстваха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, председателят на НЧ „Д. Петров Сивков – 1870” Георги Николов, кметове на населени места, дейци и приятели на читалищата в общината. Г-жа Захариева се обърна с усмивка към всички тях:
  „Убедена съм, че днешният ден ще се превърне в истински празник на любителското творчество, празник на българската традиция, музиката и танците!” Тя изказа благодарност на участниците и на журито, като им пожела от сърце успех.
  Гайдарска школа „Христанов“ отправи поздрав и спечели първите овации.

 • Днес  отново има повод за празник в Община Нова Загора – раждането на поредното бебе. Щастливите родители са секретарят на Общината Ангел Стойчев и неговата съпруга Мария. Общинското ръководство ги поздравява с появяването на втората им мъжка рожба – Георги. Пожелават му да бъде благословен със здраве и да донесе много усмивки на всички в задружното семейство. Да расте под топлите грижи на своите близки, в безгрижност и игри с братчето си и да се радва на живота.

 • Скъпи жители и гости на гр. Нова Загора,
  В първите дни на април ни предстои вълнуваща среща с любителското изкуство на сцената на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ в гр. Нова Загора. Читалището домакин и Община Нова Загора отправят към Вас покана да присъствате на Общинските прегледи на читалищното любителско изкуство, които ще започнат от 9 часа на  6 април 2024 г. в театралната зала. В тях ще се включат самодейци от читалища в общината, които ще споделят с публиката любимото си изкуство.
  Ще Ви очакваме , за да им се насладим, да ги подкрепим и да съпреживеем един богат и пъстър празник!

Страници