Кметът Николай Грозев посрещна Министъра на младежта и спорта Красен Кралев

На 8 август 2015 година кметът Николай Грозев посрещна министъра на младежта и спорта Красен Кралев в Нова Загора.
На срещата с общинското ръководство, на която присъства и народният представител в 43-то Народно събрание – Галя Захариева, бяха обсъдени състоянието на спортните бази в града и възможностите за спорт и физическа активност. Министърът имаше възможност да се запознае със спортните обекти в града и бъдещите планове на кмета Грозев за изграждане на нови тенис кортове. Градоначалникът имаше възможността да покаже на министър Кралев, построената с общински средства преди една година, многофункционална спортна зала „Младост” и да го запознае с младите новозагорски надежди в тениса, които получиха грамоти с подпис лично от Министъра.
Пред кмета Николай Грозев министър Кралев посочи, че е стартирала моментна лотарийна игра „Твоят късмет” на Българския спортен тотализатор, чиито приходи ще бъдат предоставяни за реновиране и изграждане на нови спортни обекти в отделните общини, пропорционално на реализираните приходи от нея. Кандидатстването за тази игра е възможно пред ММС, с цел изграждане на нов тенис корт.
След обиколката си господин Кралев и кметът Грозев се включиха в лекоатлетическия празник „Среща на поколенията”, организиран от КЛА „Лидер” и СК „Стогос – 2006”, в който участваха над 200 от най-добрите бегачи на България от всички поколения. Срещата беше организирана по повод 20 години от създаването на КЛА „Лидер” по инициатива на дългогодишния треньор по лека атлетика Динко Ганчев.
На стадион „Загорец” те бяха посрещнати от участниците в лекоатлетическия крос. Младите лекоатлети, които взеха участие в надпреварата, бяха наградени с медали и грамоти, връчвани от министър Красен Кралев, кмета на общината – Николай Грозев и народния представител – Галя Захариева. По време на празника Динко Ганчев беше отличен от министър Кралев с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за приноса му към развитието на българския спорт.
На този ден всички присъстващи отдадоха и заслужена почит към един от най-добрите атлети на България - Петко Йорданов.