Проведе се състезание по колоездене - "Купа Жребчево 2015"

На 9 август 2015 г., от 11:00 ч., в спортно-туристически комплекс „Белият дом”, бе даден стартът на поредната колоездачна проява на територията на община Нова Загора. Провелото се състезание по планинско колоездене „XCO Купа Жребчево 2015” постави началото на надпреварата за „Купа България”. Събитието бе организирано от Български колоездачен съюз, Колоездачен клуб (КК) „Загорец – 1880”, гр. Нова Загора и Община Нова Загора. На мероприятието присъстваха и представители на най-големият производител на велосипеди за България – „Макс байк”. За пръв път те показаха на състезатели и любители на планинското колоездене велосипеди от най-новата им колекция, която ще излезе на пазара през 2016 г.  
Ентусиасти от цяла България се стекоха, за да премерят сили по нелекото трасе с дължина на обиколката 5 км. В надпреварата се включиха момчета, юноши-младша и старша възрастова група, мъже, мастърс и хоби групи, както и една девойка – Антония Стойчева от КК „Янтра Исполин”, която обра овациите на публиката и получи символичен подарък. Чудесно бе представянето на момчетата от местния клуб „Загорец – 1880”. Калоян Тачев завоюва третото място при момчетата. При юношите-младша възрастова група почетната стълбичка бе окупирана само от новозагорци – Давид Златев се качи на първото място, втори бе Минчо Димитров, а трети остана новозагорецът Даниел Иванов, състезаващ се за КК „Несебър”. Малко не достигна на Желязко Русев, който остана на пето място.
Класиралите се на I, II и III място състезатели, във всяка възрастова група, отнесоха със себе си медали, грамоти, купа за първенеца, както и парични награди и подаръци, осигурени от организаторите.