Кметът Николай Грозев с идея за изграждане на параклис на Пророка на народа - Дядо Влайчо

Преди около година, по повод 120 г. от рождението на Пророка на народа - Дядо Влайчо, кметът на община Нова Загора Николай Грозев постави паметник в родното му село Коньово. Верен на даденото тогава обещание, това да не бъде последното, което ще бъде направено, за да бъде запомнен светецът и от тези, които идват след нас, днес градоначалникът, споделя идеята си за изграждане на параклис в почит към дарбата на Пророка.
Дядо Влайчо е признат за най–силния пророк по нашите земи, като за изключителния му живот се знае твърде малко.  Дарбата му е била по–силна от тази на баба Ванга. Живял като аскет, без да се поблазни от нищо земно, той умира на 87 години. Последовател е на Петър Дънов и бялото братство, като предсказанията му са останали във времето.
„Вече съм поръчал подготовката на няколко идейни проекта. Считам за свой морален дълг да направя това. В далечната 1980 г. имах щастието лично да се срещна с жив светец, какъвто е дядо Влайчо. Тогава в края на своя земен път, той ме избра от множеството хора, чакащи пред неговия дом и направи някои предсказания, които се сбъдват поетапно в моя живот. Още младеж, не осъзнавах силата на неговата дарба, но сега съм решил да събера съмишленици и средства и да изградим параклис за поклонение в родното място на Пророка на народа.“ – споделя кметът Грозев.