Призив на кмета Николай Грозев

Уважаеми жители на община Нова Загора,
Във връзка с драстичното нарастване на заболелите от Ковид 19 през последната седмица в нашата община и във връзка с наблюдението ми за неспазване на противоепедемичните мерки във веригите от магазини на територията на град Нова Загора, Ви призовавам към стриктно съблюдаване на правилата, определени със Заповед на министъра на здравеопазването.
Предвид това, ще започнат масови проверки от органите на РЗИ и МВР с налагане на съответните санкции на всички нарушители. С огорчение Ви съобщавам, че заболелите през последните 7 дни са нараснали 3 пъти на база дневна заболеваемост. В момента Ковид отделението към МБАЛ „Света Петка Българска” е препълнено и няма свободни места. Горещо и човешки Ви моля да намалите безпричинните си посещения в големите търговски обекти, да спазвате дистанция, да носите маски и да ползвате дезинфектанти.
Предстоят коледните и новогодишните празници. Повече от всякога за нас е важно всички в добро здраве и с целите си семейства да бъдем на трапезата. Спазвайте ограниченията и ще дойде времето, когато ще празнуваме заедно! С общи усилия ще успеем! Бъдете здрави!