Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Уважаеми жители на община Нова Загора,
Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!
За мен е чест да Ви поздравя по повод „Духовния Великден” на България - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Най-емоционалния празник, докосващ всяко българско сърце, събиращ в себе си миналото, настоящето и бъдещето!
Уважаеми дейци на образованието,
Днес празниците не са такива, каквито бяха, и тази година 24 май отново ще бъде различен – децата на Нова Загора няма да развеят трибагреници в центъра на града, гражданите няма да се включат в традиционното шествие и химнът „Върви народе възродени” няма да звучи по улиците. Но въпреки времената на изпитания и размисъл, ние отново се прекланяме пред Вас, хората, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно, ни учите, че „науката е слънце” и сила, с която човек успява да издържи изпитанията на времето. Благодаря Ви за упоритостта, всеотдайността и отговорността, с които следвате великата мисия, завещана от предците ни – да отваряте прозореца на знанието за младото поколение! Пожелавам Ви от сърце да сте здрави, да следвате с вдъхновение мечтите си и да работите с ум и със сърце за нашите деца - бъдещето на България!
Скъпи ученици,
Вярвайте, че знанието не познава граници, че то е най-сигурният залог за постижения и просперитет. Учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете усмихнати, позитивни и вървете уверено по пътя си на достойни и успели личности! Не спирайте да поемате с жадни очи мъдростта на книгите и  да давате най-доброто от себе си, за да постигате мечтите си! Помнете думите на Константин – Кирил Философ: „Голи са без книги всичките народи“, защото те коват „здравото оръжие“ на „ума човешки“.
Мили абитуриенти от Випуск 2021,
Днес за Вас е особен ден, изпълнен с много емоции и много очаквания. Завършвате Вашето средно образование, след две години на нови реалности и предизвикателства, преодолени от Вас с много упоритост. Днес повече от всякога вярваме във Вас, защото се справихте с предизвикателствата на времето и нямаме съмнение, че така успешно ще се справите и с живота! Дерзайте и следвайте пътя, който сте избрали, с вяра и любопитство към света! Пожелавам Ви много здраве и успехи във всички добри начинания! Смело напред и на добър час!
Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,
Продължавайте да бъдете достойни посланици на това, с което се отличаваме и с което се гордеем, нашето най-ценно и ярко богатство - българската култура и изкуство! Бъдете здрави и жизнени и поддържайте българщината все така с много енергия и вдъхновение. Желая Ви много творчески успехи, обществено признание и лично удовлетворение!
Честит 24 май на всички, които носят празника в сърцето си с любов и признателност!