Денислав Стоянов спечели Международния турнир по шахмат в Нова Загора

За трети път Нова Загора бе домакин на Международен шахматен детски турнир „Загорец“, който се проведе на 5 юни и събра състезатели, до 14 години, от цялата страна и от Казахстан. Над всички, в оспорваната спортна надпревара, се нареди новозагорецът Денислав Стоянов, като по този начин не позволи купата за победителя да бъде „изнесена“ от Нова Загора. Той бе безапелационен през целия турнир, не допусна загуба и не даде шансове на конкурентите си. Освен в генералното класиране, Денислав Стоянов е победител и в във възрастовата група до 14 години, където при дамите Мериан Куртева от Раднево се класира над всички. Сребърен медал за домакините донесе Петя Иванова, която показа традиционно стабилна игра и се нареди втора при момичетата до 12 години. Останалите победители в различните възрастови групи са: Васил Антонов от „Славия“ и димитровградчанката Микаела Кирязова сред състезателите до 8-годишна възраст; Божидар Михайлов от Пловдив и Нели Георгиева от Ивайловград – до 10-годишна възраст; Симеон Дичев от Казанлък и Цветина Атанасова – до 12-годишна възраст.
Наградите в турнира бяха връчени от Жечка Павлева - главен специалист, отдел „Младежки дейности, спорт и здравеопазване“ в Община Нова Загора, която поздрави децата за феърплея и пожела още много успехи на шахматната дъска.
„Благодаря на ръководството на Община Нова Загора за възможността за пореден път да организираме шахматно състезание в града. Надявам се тази традиция да продължи и тук участие да вземат все повече състезатели и бъдещи гросмайстори. Щастлив съм от победата на Денислав Стоянов, който е изключителен състезател и огромен талант, надявам се заедно да го развием и да покорим нови шахматни върхове“, сподели треньорът на Шахматен клуб „Загорец“ Мирослав Митев.