Официално открит бе Спортен комплекс за тенис

Днес отвори врати поредната придобивка за спорт на открито – обновеният тенис корт, изграден по проект „Спортен комплекс за тенис” на Община Нова Загора, МИГ – Нова Загора и Държавен фонд „Земеделие” по Програма за развитие на селските райони. На официалното откриване присъстваха кметът на общината Николай Грозев и неговият екип, Маргарит Тодоров – председател на Общински съвет, Десислава Танева – бивш министър на земеделието и храните, общински съветници, спортни деятели и много граждани. След водосвета за благоденствие и успехи на младите тенисисти и всички новозагорски деца, отслужен от свещеник Иван Стоянов - архиерейски наместник на град Нова Загора, трикольорната лента бе прерязана от кмета Николай Грозев, Стоян Шатов – дългогодишен треньор и основател на Тенис клуб „Нова Загора” и Десислава Танева – бивш министър на земеделието. Община Нова Загора бе подготвила още един специален подарък за малките тенисисти от Тенис клуб „Нова Загора”, по повод откриването на обновения спортен комплекс – тениски с името на клуба. Те бяха връчени  на г-н Шатов, лично от кмета на общината - Николай Грозев, с пожелание за още много спортни успехи и все повече деца на тенис корта. Специален поздрав за тях и всички присъстващи бяха и прекрасните изпълнения на Йоана Ангелова и Гинчо Ганчев от ОШИ „Илия Аврамов” и Златомира Стоянова и Драгомир Димитров от КСТ „Яница –Т. А.” Всички присъстващи имаха възможността да разгледат спортния комплекс и да наблюдават демонстративни тенис срещи на талантливите новозагорски тенисисти, като честта да хвърли жребият за полетата бе на кмета на общината Николай Грозев.
„Знам през какви трудности минахме, за да направим нещо, което ще остане за поколенията. Днес тенискортът е изцяло преобразен и се превърна в истинско спортно бижу. Надявам се, той да приема, както много деца, желаещи да тренират най-атрактивния спорт, така и състезатели от най-висока класа”, сподели кметът Николай Грозев по повод щастливото събитие.
Изграденият спортен комплекс се състои от три игрища за тенис за учебно-тренировъчна дейност и спомагателна спортна сграда. Тенис кортовете са с червена настилка и стандартни размери. Спомагателната сграда е симетрична и в нея са разположени лекарски кабинет, помещение за треньора, складово помещение, съблекални за трениращите с общ капацитет 30 човека и остъклена зона за наблюдение, релакс и експозиции.